Uusi lääkärikeskus Wellmedic valitsi ACUTE-järjestelmän

Juuri perustettu mustasaarelainen lääkärikeskus Wellmedic avasi ovensa joulukuussa 2020. Yritys tutki kattavasti eri potilastietojärjestelmien mahdollisuuksia, ja dynaaminen hinnoittelu sekä järjestelmän skaalautuvuus olivat syitä, miksi voittajaksi valikoitui ACUTE-järjestelmä.

Kaisu Aarno-Kaisti

Osittain perheomisteinen Wellmedic tarjoaa lääkäri-, laboratorio- ja työterveyspalveluita kaksikielisesti. Yhtenä vahvuutena on perheenjäsenten ja ulkopuolisten omistajien sekä henkilökunnan monipuolinen, yhdistetty osaaminen.

– Haluamme olla innovatiivinen yritys, joka kuuntelee asiakkaita, tekee palveluiden käytön helpoksi sekä tarjoaa uusia ja saavutettavia palveluita, kertoo Wellmedicin kehityspäällikkö Tomasz Nuri.

Ideasta käytäntöön 

Idea lääkärikeskuksen perustamisesta syntyi keväällä 2020. Maailmanlaajuinen epidemiatilanne hidasti hieman yrityksen perustamista, mutta toisaalta antoi samalla enemmän aikaa yrityskonseptin kehittymiselle ja sopivien työntekijöiden löytämiselle. Tilausprosessi alkoi tarjouspyynnöllä kesäkuussa, ja perusteellisten vertailujen jälkeen päätös potilastietojärjestelmästä oli tehty elokuuhun mennessä. Käyttökoulutusten jälkeen järjestelmä saatiin onnistuneesti käyttöön joulukuussa. Joitain integraatioita työstetään vielä, mutta kokonaisuudessaan käyttöönotto etenee suunnitelman mukaisesti.

– Yhteistyö ACUTEn henkilökunnan kanssa on ollut sujuvaa ja mutkatonta. Vitecin sovellusasiantuntija Susanna Saarelaan voi täysin luottaa ja häneltä saa aina nopeasti vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin, kehuu Tomasz.

Kattavat taustaselvitykset auttoivat järjestelmän valinnassa 

Wellmedic teki perusteellisen pohjatyön vertaillakseen erilaisia potilastietojärjestelmiä referensseineen ja vakuuttui Vitecin henkilökunnan antamasta järjestelmäesittelystä sekä kärsivällisyydestä valintaprosessin aikana.

– Toiminnan suunnittelu ja oikean potilastietojärjestelmän valinta ovat menestyksen avaintekijöitä. Meille annettiin erinomainen demoesitys järjestelmän toiminnasta, jonka avulla saimme kattavan käsityksen järjestelmästä ja yhteistyöstä. Meillä on nyt käytössä kaikki työkalut palvelun tarjoamista varten, mikä on iso virstanpylväs, Tomasz iloitsee.

ACUTE-järjestelmää käyttävät asiakkaiden lisäksi myös Wellmedicin henkilökunta, jolloin myös heidän toiveensa haluttiin ottaa valinnassa huomioon.

– On tärkeää, että työssään pääsee käyttämään toimivaa järjestelmää, jolloin hermoja tai ylimääräistä aikaa ei mene yhdenkään toiminnon suorittamiseen, Tomasz korostaa. 

Toiminnan suunnittelu ja oikean potilastietojärjestelmän valinta ovat menestyksen avaintekijöitä.

Pilvipohjaista ACUTE-järjestelmää voi käyttää monella kielellä. Sen joustava hinnoittelu houkuttelee myös pieniä ja aloittelevia yrityksiä, joiden ei tarvitse heti toiminnan alussa sitoutua suuriin kiinteisiin kustannuksiin. Skaalautuvuus mahdollistaa järjestelmän kehittämisen ja muokkaamisen tulevaisuuden tarpeisiin.

– Haluamme olla ketteriä liiketoimintamme kehittäjiä, jolloin muutettavissa oleva ohjelmisto on järkevä valinta. Yrityksemme on vielä start-up-vaiheessa, eikä meillä siksi ole vielä kovinkaan paljon dataa prosessoitavaksi. Tiedän kuitenkin voivani ottaa yhteyttä Viteciin ja esittää muokkauspyyntöjä järjestelmään vastaamaan tulevaisuuden tarpeitamme, Tomasz kiittelee ja toivoo pitkäaikaista yhteistyösuhdetta ja ACUTE-järjestelmän käyttöä.