10 lokakuuta 2022

Kehitysehdotukset auttavat tekemään Acutesta entistä paremman

Viime aikoina olen keskustellut aiempaa enemmän asiakkaidemme kanssa. Se on ollut erittäin antoisaa. Erilaisten toimijoiden toimintatapoihin tutustuminen antaa sitä pohjatietoa, jota tarvitaan, jotta potilastietojärjestelmän toimintoja voidaan ylipäätänsä suunnitella. On hyvä muistaa, että toimintatapoja on yhtä paljon kuin on ohjelmaa käyttäviä ihmisiä.

Anita Van Gils hymyilee valkoista taustaa vasten.

Olisi mukavaa, jos meillä olisi suora yhteys jokaiseen Acute-käyttäjään ja saisimme aina suoran palautteen tekeillä olevista ohjelmamuutoksista ja yleisesti ohjelman käytöstä. Uskon, että palaute olisi pääasiassa rakentavaa ja ohjelmaa eteenpäin vievää, vaikka joskus mukaan mahtuisi varmasti kritiikkiäkin. Kestäisimme kuitenkin sen, sillä vain palautteen kautta voimme kehittyä.

 

Asiakkaistamme voi tuntua joskus siltä, ettei annetuille kehitysehdotuksille tapahdu mitään. Joskus niin onkin, mutta useimmiten kehitysehdotus toteutuu, kun kyseiseen toimintoon tehdään muutenkin uudistuksia. Kehitystarpeet ja -toiveet ovatkin meille loppumaton ideoiden lähde. Kehitystarpeet antavat meille parhaimmillaan ohjeita toimintojen kehittämiseen, mutta aina näin ei ole.

 

Meille on tärkeää tietää, miksi jokin muutos halutaan toteutettavan. Miten muutos hyödyntää sinua käyttäjänä, nopeuttaako se esimerkiksi kirjausta? Toimintatavan kuvaus auttaa meitä suunnittelemaan, miten toteutus kannattaa tehdä tai voimmeko opastaa tekemään asian toisin, helpommalla tavalla. Aina parantamiseen ei tarvita kehitystyötä vaan olemassa olevan hyödyntäminen riittää.

 

Kertomukseen ja lääkitykseen tehtäviä muutoksia ohjaa vahvasti Kantapalveluiden määrittelyt. Erilaisten määräysten, lakien ja ohjeiden sovittaminen ohjelmaan siten, että ohjelmaa käyttävä ammattilainen on tyytyväinen, on välillä haasteellista. Joskus onnistumme paremmin ja joskus huonommin. Se palkitsevaa, kun Acuten käyttäjä kertoo meidän onnistuneen!

 

Teksti: Anita van Gils