09 toukokuuta 2022

Vitecin uusi palvelupäällikkö Cal ymmärtää asiakkaita

Cal Kratz aloitti huhtikuussa palvelupäällikön tehtävässä vastaten asiakkuuksista. Calin ydinosaaminen on asiakkaiden palvelemisessa ja projektinhallinnassa.

Mies istuu sohvalla ja kirjoittaa kannettavalla tietokoneella.

Vitecillä työssä kehittyminen on mahdollista, kuten Cal Kratzinkin kokemus osoittaa. Hän aloitti yrityksessä loppuvuonna 2020 sovellusasiantuntijana. Alle puolen vuoden päästä tehtävänimike muuttui projektipäälliköksi, ja nyt huhtikuusta 2022 lähtien Cal on työskennellyt Vitecillä palvelupäällikkönä.  

– Roolissani vastaan edelleenkin asiakkuuksista, mutta muutoksen myötä asiakkaita vaihtuu ja muutamia vastuita tulee lisää. Käytännön muutokset tehdään vaiheittain ja näkynevät työssäni kunnolla vasta syksyllä, Cal kertoo.  

Vahvuuteni ovat asiakasymmärryksessä, projektinhallinnassa ja isojen, monimutkaistenkin kokonaisuuksien hahmottamisessa ja jäsentämisessä.

Jatkossa Cal keskittyy asiakkaiden tulevaisuuden tarpeisiin pidemmällä aikavälillä. Hän selvittää, mihin suuntaan asiakas haluaa mennä ja miten Vitecin ratkaisuilla voidaan auttaa.  

Muutos on hyvästä

Calin koko työura on painottunut palveluihin eri muodoissa ja rooleissa, johon hänen ydinosaamisensakin liittyy.  

– Vahvuuteni ovat asiakasymmärryksessä, projektinhallinnassa ja isojen, monimutkaistenkin kokonaisuuksien hahmottamisessa ja jäsentämisessä. Onneksi pääsen myös hyödyntämään näitä Vitecillä, kun työssäni korostuu nimenomaan asiakastyö ja sisäinen yhteistyö.  

Sotekenttä on laaja, välillä monimutkainenkin ja reguloitu, jolloin työskentely alalla voi tuntua haastavalta. Toisaalta jatkuvat muutokset Cal näkee hyvänä.  

– Vaikka muutos on aina haaste, se pitää asiat raikkaina. Muutosvirrassa luoviminen vaatii hieman etukenoa. Asiakastarpeiden tunnistaminen ja parhaiden ratkaisujen löytäminen on hyvin mielenkiintoista. Kukin asiakkuus on ainutlaatuinen kokonaisuutensa. Vaaditaan tutustumista ja perehtymistä siihen, mitä kukin pitää tärkeänä.  

Asiakkuuden johtaminen korostuu 

Vitecin asiakkaiden arki on hoitotyössä, jolloin softatalona Vitec tarvitsee myös linkkejä asiakkaiden ja koodareiden välille. Cal etsii työssään asiakkaalle sopivia kokonaisuuksia potilastietojärjestelmän ja siihen liittyvien liitännäisyyksien ympäriltä kommunikoiden niistä sisään- ja ulospäin.  

– Acute-ohjelmisto auttaa asiakkaita keskittymään omaan ydinosaamiseensa. Asiakasta tulee kuunnella, jotta pystyy havaitsemaan muutostarpeet. Eli työssäni korostuu nimenomaan asiakkuuden johtaminen. 

Calin mielestä Acuten ehdoton vahvuus on sen integroitavuus. On olennaista, että asiakas voi itse valita haluamansa sovellukset, jotka sopivat omaan käyttöön.  

–  Asiakkaan ei tarvitse ostaa yhtä, isoa mörköpakettia ja jäädä sen kanssa jumiin, kun se ei osaakaan jutella muiden verkkorajapintojen kanssa. Meillä asiakas pääsee joustavasti rakentamaan järjestelmää ja laajentamaan sitä kumppaneidemme ratkaisuilla, ja uskon tämän olevan meidän menestystekijämme. 

Kuka: Cal Kratz 
Mitä tekee: Ylläpitää asiakassuhteita.  
Polku: Aloittanut elokuussa 2020 sovellusasiantuntijana. Tammikuussa 2021 projektipäälliköksi ja huhtikuussa 2022 palvelupäälliköksi.  
Erityistaito: Palveluosaaminen. Jonglööraus kolmella pallolla.  
Motto: Asiakasyhteistyö on kumppanuutta, ei vastakkainasettelua.