09 toukokuuta 2022

Vitec tarjoaa ensimmäisen oman alan työpaikan

Kun Jere-Matias Huttunen valmistui ylioppilaaksi, hän ajatteli haluavansa lääkäriksi, mutta päätyi kuitenkin silloiseen Tampereen teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan tietotekniikkaa.

Jere Matias Huttunen istuu ulkomailla sijaitsevassa rantasatamassa. Taustalla on tyyni meri, kivinen linnake ja veneitä.

Kesät Jere-Matias Huttunen on työskennellyt sairaalan välinehuollossa, mutta tänä keväänä hän päätti hakea töitä omalta alaltaan.

– Valmistun tietotekniikan kandidaatiksi ja ajattelin, että nyt on syytä hakea ensimmäistä alan työpaikkaa. Etsin töitä TE-palveluiden kautta ja päädyin ensin työhaastatteluun Vitec Acute Oy:n sisaryhtiölle Futursoftille. Siellä vinkattiin myös Acuten kehittäjäpaikoista, ja kun huomasin haun auenneen, jätin hakemukseni Vitecille, Jere-Matias selventää.

Suoraan koulun penkiltä kehittäjän tehtäviin siirtynyt Jere-Matias on viihtynyt Vitecillä hyvin. Vaikka Acute on kokonaisuutena laaja ja edessä on vielä paljon uuden opettelua, työt ovat lähteneet käyntiin sujuvasti. Ohjelmistoon on tutustuttu yksi osa kerrallaan.

Välivuosi töissä

Uusi työ on myös vastannut Jere-Matiaksen odotuksia. Yliopistossa saadut opit ovat tukeneet uuden oppimisessa, ja perehdytyksessä on saanut apua kaikessa, missä tarvitsee.

– Monella työkaverilla on lisäksi jotain omaa erikoisosaamista, joten kaikilta voi oppia jotain uutta, Jere-Matias kehuu.

Tulevaisuus on Jere-Matiaksella vielä auki. Kun kandin paperit ovat vihdoin kädessä, hän aikoo pitää ainakin yhden välivuoden opinnoista ja keskittyä työn tekoon. Maisterivaiheen opintoja hän harkitsee töiden ohella sitten, kun se tuntuu ajankohtaiselta.

– Työkokemuksen saaminen on minulle tärkeää, sillä sitä arvostetaan etenkin IT-alalla todella paljon. Se myös motivoi minua tekemään parhaani Vitecillä.

Vapaa-ajallaan Jere-Matias harrastaa liikuntaa niin kuntosalilla kuin arkiliikunnan muodossa. Esimerkiksi kauppamatkat hän kävelee, jotta tulee vietettyä aikaa myös ulkona. Lisäksi hän vierailee mielellään Seinäjoella vanhempiensa luona.