Valttina asiakasymmärrys ja halu palvella

Laadun parantaminen, arvon tuottaminen ja timanttinen asiakaspalvelu ovat intohimojani. Olen mukana auttamassa terveydenhuollon yrityksiä muun muassa palvelujen digitalisoinnissa, ja siksi minulle on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaalle palvelua, joka tuo heille aitoa kilpailuetua.

Ensimmäisen kosketukseni asiakaspalveluun sain aivan työurani alussa työskennellessäni tamperelaisessa valokuvaamossa. Jo tuolloin minulle iskostui ajatus siitä, että asiakaspalvelijan ensisijainen tehtävä on kyetä vastaamaan asiakkaan tarpeeseen. Toisin sanoen asiakkaalle on onnistuttava tuottamaan arvoa, oli kyse sitten konkreettisesta tuotteesta tai palvelusta.

Yhteistyön, niin tiimin sisällä kuin tiimien välilläkin, on oltava saumatonta.

Asiakkuustiimin vetäjänä vastaan Vitecillä asiakkuudenhallinnasta, asiakassuhteiden kehittämisestä ja tiimin työtehtävien organisoinnista. Asiakkuustiimimme hoitaa asiakkailta tulevia tukipyyntöjä ja on mukana käyttöönottoprojekteissa. Vaikka työskentelemme tiimeissä, teemme yhteistyötä myös muiden asiakkuustiimien ja tuotehallinnan kanssa. On oleellista, että jokainen ymmärtää, kuinka tärkeää on huolehtia siitä, että asiakas saa aina ensiluokkaista palvelua. Yhteistyön, niin tiimin sisällä kuin tiimien välilläkin, on oltava saumatonta.

Vahvuus syntyy tekijöistä

Teknologiat ja tavat toteuttaa terveydenhuoltoa kehittyvät koko ajan. Terveydenhuoltoala kokeekin tällä hetkellä suuria muutoksia Suomessa ja maailmalla. Tästä syystä työni vaatii aktiivista alan seuraamista myös työajan ulkopuolella. On tärkeää olla selvillä siitä, miten asiakkaamme hyödyntävät digitalisaatiota ja siitä, millä tavoin terveydenhuollon palveluja asiakkaille tuotetaan. Asiakasta pitää osata kuunnella ja poimia joukosta ne asiat, joihin voimme tarjota ratkaisua. Oma periaatteeni on se, että mitään asiaa ei jätetä puolitiehen, vaan asiat tehdään kerralla kunnolla.

Uskon, että laatu syntyy työlleen omistautuneista ihmisistä, joilla on aito halu kehittyä työssään. Kykymme hahmottaa toimialaa ja siinä tapahtuvia käänteitä lähitulevaisuudessa sekä kykymme ymmärtää asiakkaiden tarpeita ovat vahvuuksiamme, joilla erotumme kilpailijoista. Osaava ja motivoitunut henkilöstömme on ehdottomasti asiakaspalvelumme laadun tae.

 

Kuka: Tuomas Toivola, Team Lead.

Mitä tekee: Vastaa asiakkuustiimistä.

Polku: 7 vuotta Vitecillä. Asiakastuen ja projektien kautta asiakkuustiimin vetäjäksi.

Työssä motivoi: Hyvät työkaverit ja jokaisen halu tehdä parhaansa joka päivä.

Erityistaito: Pyrin aina katsomaan asioita asiakkaiden näkökulmasta. Minulle on tärkeää, että voin parantaa tuotteen laatua ja tuottaa näin asiakkaille arvoa.

Motto: Parane pian, sillä aina voi parantaa.