09 syyskuuta 2022

Vahva tunnistautuminen on otettu käyttöön nettiajanvarauksissa

Potilaan ajanvaraussovelluksen kirjautumiseen on päivitetty vahva tunnistautuminen. Toiminto tulee automaattisesti käyttöön kaikille.

Acutessa Vitecin kautta hankitun nettiajanvaraussovelluksen kirjautumiseen on nyt päivitetty vahvan tunnistautumisen mahdollisuus. Entisen käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmän sijaan voi jatkossa käyttää pankkitunnistautumista. Vahvalla tunnistautumisella pystytään varmistumaan kirjautuvasta henkilöstä.  

Vahvalla tunnistautumisella voidaan lisätä varmuutta siitä, ettei palveluita päästä väärinkäyttämään.

– Vahva tunnistautuminen lisää merkittävästi tietoturvaa. Ominaisuudella voidaan lisätä varmuutta siitä, ettei palveluita päästä väärinkäyttämään, Vitecin järjestelmäarkkitehti Juho Kunnari kertoo.   

Prosessi vahvaan tunnistautumiseen siirtymiseksi on aloitettu jo viime vuonna, mutta palvelinpään ongelmien ratkaiseminen vei keväällä aikaa. Sen jälkeen uudet asiakkuudet sekä muutama pilottiasiakas ovat päässeet käyttämään uutta toimintoa.  

Laajempi tuotantokäyttöön vieminen oli mahdollista tänä vuonna elokuun lopussa, jolloin uusi toiminto on tietoturvaperusteisesti päivitetty kaikille olemassa oleville asiakkuuksille lukuun ottamatta niitä asiakkaita, jotka ovat erikseen halunneet pitää käytössä aiemman käyttäjätunnus-salasana-yhdistelmän. 

Käyttäjälle muutos näkyy vain kirjautumisvaiheessa.

– Käytännössä järjestelmään lisättiin integraatio vahvan tunnistautumisen tarjoavan palvelun sovellukseen. Käyttäjälle muutos näkyy vain kirjautumisvaiheessa, ja muutoin kaikki pysyy teknisesti ennallaan, Juho tarkentaa.