Uusi ylläpitosivu helpottaa sijaisuuksien hallintaa

ACUTEn sijaistustoimintoa on päivitetty uudella ylläpitosivulla, joka mahdollistaa entistä ketterämmän sijaisuuksienhallinnan. Uusi näkymä helpottaa sijaisuuksien delegointia sekä ketteröittää tiedonhakua ja -lajittelua. Uusi näkymä on osa viimeisintä järjestelmäpäivitystä.

Nina Leppäniemi

ACUTE-potilastietojärjestelmän uusin 20.03-versio tuo tullessaan sijaistustoimintoa ketteröittävän ylläpitonäkymän. Versiopäivityksiä ajetaan asiakkaille kesä–elokuun ajan.

– Uusi ylläpitonäkymä päivittyy automaattisesti heille, joilla ylläpito-oikeudet jo on. Myös uusien ylläpitäjien lisääminen on helppoa ja onnistuu, kun asiakas on ensin yhteydessä meihin. Saadakseen ylläpito-oikeudet sijaistustoimintaan, ei kyseisellä käyttäjällä tarvitse olla muita ylläpito-oikeuksia, käyttöliittymän suunnittelusta vastannut kehittäjä Toni Ahonen toteaa.

ACUTEn sijaistamistoiminnolla voidaan kertoa, että käyttäjä hoitaa määritellyllä aikavälillä toisen käyttäjän työlistaa. Sijaistuksien ylläpito on tarkoitettu sijaistusten hallinnointia varten. Ylläpidossa voidaan selata, lisätä, muokata ja mitätöidä sijaistuksia yksittäin tai massatyökalun avulla.

Helppo, selkeä ja nopea

Päivitetyllä ylläpitosivulla käytetään jo olemassa olevia toimintoja, joiden rinnalle on lisätty uusia toimintoja. Uudella ylläpitosivulla valituille käyttäjille on mahdollista antaa laajemmat oikeudet sijaistustoiminnon käyttämiseksi. Valitut käyttäjät voidaan määrittää sijaisuuksien ylläpitäjiksi, jolloin he saavat ylläpito-oikeudet kaikkien käyttäjien sijaisuustietoihin ja niiden muokkaamiseen.

– Vanha näkymä oli melko suppea ja kokonaistilanteen hahmottaminen oli hankalaa. Uudesta näkymästä saa hyvän yleiskuvan siitä, millaisia sijaistuksia organisaatiossa on. Parannellut hakutoiminnot helpottavat tiedon suodattamista ja delegointikin on jatkossa helpompaa, Product Owner Maija Kivistö kertoo.

Sijaistustoiminnon käyttömukavuutta lisää jatkossa myös automatisoitu virheiden tarkistus. Jos ylläpitäjä on esimerkiksi lisäämässä päällekkäisiä sijaistuksia, ohjelma ilmoittaa virheestä.

– Päivityksen suunnittelussa lähdettiin liikkeelle ennen kaikkea siitä, että sijaistustoiminto olisi mahdollisimman helppo, selkeä ja nopea käyttää. Kehittämisessä on panostettu siihen, ettei turhia klikkauksia tarvitse tehdä, luonnehtii Ahonen.