14 joulukuuta 2021

Usean eri alan moniosaajasta kuoriutui ongelmia ratkova sovellusasiantuntija

Vitecin riveissä sovellusasiantuntijana aloittanut Nadia Karukoski on alanvaihtaja, jolle tuttua ovat niin asiakaspalvelu kuin myynti. Uudessa työssä Nadia on päässyt hyödyntämään taitoja, joiden olemassaolo on selvinnyt vasta aikuisiällä.

Tytti Wallenius

Tilkkutäkkitapaus – sillä sanalla Nadia Karukoski kuvaa työhistoriaansa, jonka varrelle on mahtunut työtehtäviä useilta eri aloilta. Uran varrella kokemusta on kertynyt niin myynnistä, viestinnästä kuin asiakaspalvelusta. Onpa hän tehnyt animaatioitakin. Lisäksi Nadialla on kokemusta kansainvälisistä tehtävistä.

Viime vuosina Nadia on oivaltanut, että yksi hänen tärkeimmistä vahvuuksistaan työelämässä ja arjessa on ongelmanratkaisukyky. Taitoa hän ei ole kuitenkaan aiemmissa työtehtävissään päässyt hyödyntämään.

– Olen onnekas, kun pääsin mukaan Sarasen koulutusohjelmaan ja sitä kautta Vitecille. Ala on minulle uusi, mutta olen animaatioita tehdessä päässyt opiskelemaan parinkin eri järjestelmän käyttöä. Nyt alustana on vain potilastietojärjestelmä, jossa ratkon asiakkaiden ongelmia, Nadia kuvailee.

Sovellusasiantuntijan tehtävä on Nadialle mieluisa monesta syystä: Työ ohjelmistojen parissa on selkeää, sillä jos jokin ei toimi, siihen löytyy yleensä selkeä syy. Lisäksi Vitecillä sovellusasiantuntijat ovat päivittäin asiakasrajapinnassa.

– Se tuo työhön kivan kombinaation. Saan olla ihmisten kanssa, mutta tehdä samalla ongelmanratkaisutyötä ohjelmiston parissa.

Työn intensiivisyys yllätti

Suurin yllätys ja haaste uudessa työssä on ollut ACUTEn laajuus. Uuden oppiminen ei ole tapahtunut hetkessä, vaan joka päivä ohjelmiston sisältä on löytynyt jotain uutta opittavaa. Tulevaisuudessa Nadia haluaakin päästä entistä paremmin sisälle ACUTEen ja kehittyä etenkin teknisiltä taidoiltaan.

– Koodaajaa minusta tuskin tulee, mutta toivon, että tekninen osaamiseni kasvaa yhtä hyvälle tasolle kuin esimerkiksi asiakaspalvelutaitoni, Nadia toteaa.

Työn intensiivisyyttä ja hektisyyttä tasapainottaakseen Nadia harrastaa laulamista, lenkkeilyä, meditointia sekä tarinankerrontaa. Lisäksi hän tekee vapaaehtoistyötä tukihenkilönä.

– Vapaaehtoistyö tuo elämään merkityksellisyyttä. Myös Vitecillä tekemäni työn kautta olen saanut lyhyessä ajassa onnistumisen tunteita ja kokenut tekeväni tärkeää työtä. Työssä onnistumisen osalta kiitän avuliaita ja mukavia kollegojani. Sujuva yhteistyö on minulle tärkeää, Nadia summaa.