Urapolulla eteenpäin

Puoli vuotta sitten Vitec Acuten integraatioasiantuntijana aloittanut Tuukka Heinänen on tehnyt alalla töitä jo yli kymmenen vuotta. Vapaa-ajallaan hän harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja vaikuttaa myös urheilukannattajien riveissä.

Integraatioasiantuntija Tuukka Heinänen seisoo hymyillen saksalaisella rautatieasemalla junan vieressä.

Alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva Tuukka Heinänen päätyi Tampereelle lähes 11 vuotta sitten töiden merkeissä. Hän on ehtinyt työskennellä muun muassa käyttötuki- ja asiantuntijatehtävissä Fujitsulla, käyttötukitehtävissä Leanwarella sekä pilvipalveluiden järjestelmäasiantuntijana Elisalla. Myös integraatiotehtävät ovat hänelle entuudestaan tuttuja. Vitecille Tuukka päätyi, kun headhunter otti häneen yhteyttä LinkedInissä.

– Alalla on paljon nukkuvia osaajia, jotka eivät aktiivisesti hae töitä, ja olin yksi heistä. Osaamisportfolioni täsmäsi Vitec Acuten tarpeisiin, ja tartuin minulle tarjottuun tilaisuuteen, sillä Vitecin kaltaisessa ohjelmistotalossa työskentely houkutteli oman urapolun näkökulmasta, Tuukka kertoo.

Alalla on paljon nukkuvia osaajia.

Jatkossa Tuukka haluaisi erikoistua ohjelmoinnin suuntaan. Vaikka nykyinen työ ei olekaan ohjelmointipainotteista, niin integraatiossa on myös puolia, jotka kehittävät ohjelmointiin liittyviä taitoja.

Kehitystä ja ylläpitoa

Integraatioilla viitataan erilaisiin järjestelmien liittymäkohtiin. Tuukan tehtävänä Vitec Acutella on ratkoa erilaisia liittymävirheitä. Esimerkiksi potilastietojärjestelmien välillä kulkeva tieto voi olla jopa elintärkeää, joten niihin liittyvät virheet priorisoidaan.

– Lisäksi rakennamme asiakkaillemme uusia liittymiä tai täydennämme jo olemassa olevia. Työni keskittyy siis integraatioiden ylläpitoon ja rakentamiseen, Tuukka selventää.

Puolessa vuodessa Acute on ehtinyt tulla jo jollain tasolla tutuksi, mutta laajassa järjestelmässä myös paljon on uutta opittavaa.

– Tiimi on ottanut minut hyvin vastaan, ja olen viihtynyt Vitecin riveissä hyvin, Tuukka kehuu.

Liikuntaa vastapainoksi

Vapaa-ajallaan Tuukka viihtyy liikunnan parissa. Työpäivien jälkeen hänet voi löytää muiden viteciläisten kanssa työpaikan kuntosalilta tai vaihtoehtoisesti sulkapallokentältä. Kesäisin vapaa-aikaan mahtuu myös pesäpalloa, talvisin mahdollisuuksien mukaan laskettelua.

– Vastapainona työlle yritän ylläpitää liikunnallista elämäntapaa. Lisäksi olen mukana JYPin kannattajien toiminnassa ja urheilu vie myös maailmalle. Viime vuonna kävin muun muassa Sveitsissä katsomassa jääkiekkoa ja Saksassa jalkapalloa sekä koripalloa, Tuukka paljastaa.

Haluan panostaa työyhteisön viihtyvyyteen.

Tuukka on mukana myös Vitec Acuten Virtaryhmässä, joka vastaa muun muassa Vitecin hyvinvointipäivien ja -tempausten järjestämisestä.

– Haluan panostaa työyhteisön viihtyvyyteen ja siksi Virtaryhmässä toimiminen tuntuu mielekkäältä sivuhommalta, Tuukka summaa.