15 joulukuuta 2017

Unelma terveydestä

Kuumimmat keskustelut käynnistyvät nyt hyvinvointia ja terveyttä lisäävien palveluiden sekä asiakasuskollisuuden ja palvelukokemuksen ympärillä, sanoo Kumppania Oy:n toimitusjohtaja Leena Roskala.

Asiakasuskollisuudelle oleellista on, kuka pystyy asiakkaan tietoja parhaiten hyödyntämään ja tarjoamaan palveluita oikeaan tarpeeseen.

– Palveluitaan ja järjestelmiään kehittävät yritykset voivat luoda uudenlaisia asiakasohjelmia ja -kanavia. Käynnissä on täydellinen transformaatio, jolloin kaikki muuttuu. Ja mitä luultavimmin kohta parempaan suuntaan. Markkinoille on tulossa uniikkeja, asiakkaidensa suosittelemia liiketoimintamalleja, ennustaa Leena Roskala viestintätoimisto Kumppaniasta.

Lisää hyvinvointia

Keskustelu sairauksista, haitoista ja vaivoista siirtyy terveyteen. Miten tuodaan asiakkaiden arkeen lisää terveyttä sekä hyvinvointia? Kysyntä ja tarjonta hakevat uomiaan erilaisilla terveyden ja hyvinvointialan valmentajilla ja ammattilaisilla, mobiilisovelluksilla ja verkostoilla – erilaisilla vaihtoehdoilla.

– Monet kuluttajat hyödyntävät jo monipuolisesti teknologiaa, keräävät tietoa geeneistään, liikkumisestaan, mittaavat elimistöään ja sen toimintaa ohjatakseen elintapojaan, esimerkiksi ravitsemusta ja lepoa kohti optimaalista suoritusta. He odottavat myös terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijoilta tiedon hyödyntämistä.

Tiedosta palveluihin

Kanta ja Omakanta ovat kiinnostavia. Kansalaisille suunnatun Omakannan tietojen päivittäminen nopeutuu. Yhä useampi asiakkaan terveystieto tallentuu Potilastiedon arkistoon. Portti terveystietoihin avautuu koko hoito- ja kuntoutustiimille.

– Kiinnostavaa on nähdä, millaisia sovelluksia terveystietojen päälle avautuu ja miten asiakkaalle tarjotaan lisäarvoa tuottavia palveluita. Tietojen on syytä olla saatavilla sillä, missä niitä tarvitaan.

Parempaa palvelua

Arjessa palvelujen ja asioinnin kehitys näkyvät lisääntyvinä digitaalisina asiointiväylinä.

Asiakaskokemuksen mittaaminen ja palvelumuotoilu ovat nyt kehittyvien organisaatioiden agendalla.

– Valinnanvapaus on tärkeä osa osuvaa palvelua tavallisen ihmisen kohdalla. Virtuaalinen konsultointi ja digitaalinen ohjaus tulevat olemaan yhtä normaaleja tapoja kuin nyt ovat puhelinkonsultointi ja fyysiset lääkärikäynnit.

Asiakasta halutaan nyt kuulla. Asiakaskokemuksen mittaaminen ja palvelumuotoilu ovat nyt kehittyvien organisaatioiden agendalla. Sanaa palvelu ei voi liikaa korostaa. Päämääränä on luoda hyvää kokemusta ja tunnetta. Asiakkaan kokeman arvon merkitys on oleellinen kaikenkokoisissa yrityksissä.

Asiantuntijana Leena Roskala, toimitusjohtaja, Kumppania Oy