10 lokakuuta 2022

Työplus jatkaa tyytyväisenä Acute-käyttäjänä

Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueella toimiva Työplus-konserni tarjoaa työterveyspalveluita niin yritys- kuin henkilöasiakkaille. Yhteistyö Vitecin kanssa on jatkunut jo kymmenen vuoden ajan.

Kun Työplus vuonna 2012 kilpailutti potilastietojärjestelmiä, käyttöön valikoitui Acute. Acute oli tuolloin yksi harvoista, ellei ainoa, vahvasti työterveyshuoltoon erikoistuneista potilastietojärjestelmistä. Sopimusta jatkettiin jälleen viime vuoden lopussa, sillä järjestelmän ansiosta Työplus kykenee vastaamaan työterveyspalvelun erityistarpeisiin.

– Acute on aina ollut muutosmyönteinen järjestelmä, jossa lakisääteiset muutokset on tehty ajallaan ja kehitystyötä on tehty asiakasta kuunnellen, sanoo Työplus-konsernin talouspäällikkö Tuija Sandkulla.

Työplus palvelee Kokkolan, Pietarsaaren sekä Lehti- ja Perhonjokilaakson alueella 1600 yritystä, 1000 yrittäjää ja maanviljelijää sekä 27 000 henkilöasiakasta kaikilta toimialoilta. Erityistä kiitosta Vitec saa REST-rajapinnasta, jonka ansiosta Työplus pystyy palvelemaan asiakaskuntaansa mahdollisimman monipuolisesti.

– Vitec keskittyy luonnollisesti potilastietojärjestelmään ja sen kehittämiseen, mutta meillä asiakkailla on usein myös muita tarpeita. Työplussalle REST-rajapinta on mahdollistanut saumattoman yhteistyön myös muiden palveluntarjoajien kanssa, Sandkulla kuvailee.

Käyttäjäystävällinen järjestelmä on helppo ottaa haltuun

Työplussan sisältä henkilökunnalta tullut palaute Acute-potilastietojärjestelmästä on ollut pääsääntöisesti varsin positiivista. Selkeä visuaalinen ilme ja hakutoiminto edesauttavat sujuvaa käyttäjäkokemusta.

– Olemme laajentaneet toimintaamme ja sen myötä myös Acuten käyttäjien määrä on kasvanut. Uudet työntekijät ovat päässeet ohjelman käytöstä jyvälle nopeasti Acuten suoraviivaisuuden ja käyttäjäystävällisyyden ansiosta, Työplussan toimitusjohtaja Thomas Björk kehuu.

Acute on aina ollut muutosmyönteinen järjestelmä, jossa lakisääteiset muutokset on tehty ajallaan ja kehitystyötä on tehty asiakasta kuunnellen.

Myös Vitecin asiakaspalveluhenkisyys saa kehuja. Niin toimitusjohtaja kuin Service Deskin asiakaspalvelijat on helppo saada kiinni ja asiat hoituvat yleensä nopeasti. Suurempaa kehitystyötäkin vaativat asiat otetaan nopeasti työn alle.

– Acuten pääkäyttäjänä koen, että Vitec pitää asiakkaista erinomaista huolta. Tapaamme Vitecin väkeä vuosittain ja saamme tiedon esimerkiksi järjestelmän uusista ominaisuuksista, joista voisimme hyötyä, Sandkulla kuvailee.

Apua muutosten keskellä

Kymmenen yhteistyövuoden aikana moni asia on ehtinyt muuttua. Työplus on laajentanut toimintaansa ja palveluyksiköiden määrä on kasvanut. Muutosten myötä asiakkaita on jouduttu siirtämään vanhasta järjestelmästä Acuteen.

– Vitec on tukenut meitä muutoksen keskellä ja muutosten suunnittelu on tehty huolella. Myös yhtiömuodossamme on ollut uudistuksia, kun olemme siirtäneet kunta-asiakkaat ja yksityiset asiakkaat eri yhtiöiden alle. Acute on vastannut hienosti kahden yhtiön asettamiin haasteisiin ja voimme käyttää järjestelmää ketterästi molemmissa yhtiöissä, Sandkulla kertoo.

Acuten pääkäyttäjänä koen, että Vitec pitää asiakkaista erinomaista huolta.

Myös tulevaisuudessa sujuvaa yhteistyötä kaivataan, sillä Työplus kehittää yhtiön toimintaa myös ensi vuonna. Projekti on jo käynnistetty yhdessä Vitecin kanssa. Lisämausteensa tuo hyvinvointialueisiin siirtyminen, mikä tulee näkymään todennäköisesti kaikkien alan toimijoiden arjessa tavalla tai toisella.

– Monilla hyvinvointialueilla pohditaan ensi vuonna, miten erilaiset palvelutuottajaverkostot saavat esimerkiksi raportoinnin ja laskutuksen yhteneväksi. Tässä Vitec on avainasemassa, tekemässä muutosta yhdessä meidän kanssamme, Björk arvioi.