09 toukokuuta 2022

Työn merkityksellisyys toi Allu Paasiluoman Vitecille

Vitecillä maaliskuussa kehittäjänä aloittanut Allu Paasiluoma on ehtinyt tietotekniikan insinööriksi valmistuttuaan työskennellä niin työkonesimulaattoreiden kuin pilvipalveluiden koodauksen parissa.

Allu Paasiluoma työskentelee tietokoneensa ääressä. Hänellä on kuulokkeet korvissaan ja edessään kaksi suurta näyttöä.

Allu Paasiluoma hakeutui uuteen työhön, koska aiemmasta työstä puuttui merkityksellisyyden tunne.

– Aloin tutkia mahdollisuuksia työllistyä terveydenhuoltoon liittyvissä koodaustehtävissä. Kun Vitec tuli vastaan, päätin hakea työtä, Allu kertoo.

Ensimmäiset pari kuukautta ovat kuluneet Acuten toimintoihin tutustuessa. Allu kertoo päässeensä tutustumaan muun muassa uusimpaan käyttöliittymäteknologiaan. Kokonaisuuteen tutustuminen on edennyt pala palalta.

– Kuten moni minua aiemmin aloittanutkin on todennut, softa on varsin laaja ja sen täydellinen hallitseminen ottaa aikaa. Olen saanut mukavasti tehtäviä eri osa-alueilta, jolloin käyttöliittymän erilaiset teknologiat ovat tulleet tutummiksi, Allu kuvailee.

Koodin naputtelua ja ajatustyötä

Allulle on luontaista opetella uutta itsenäisesti, omassa rauhassa pohdiskellen. Tähän on annettu Vitecillä mahdollisuus, mistä Allu on kiitollinen. Toisaalta apua ja neuvoja on saanut aina, kun niitä on tarvinnut.

Tulevaisuudessa Allu haluaa kehittyä etenkin tietoturva-asioihin liittyvissä prosesseissa, sillä niiden osuus aiemmissa työtehtävissä on ollut melko pieni.

– On mahtavaa, kun talossa on ihmisiä, jotka oikeasti tietävät asiasta paljon! Allu kehuu.

Vapaa-ajallaan Allu viihtyy muun muassa pelien parissa, ja vastapainoa tietokoneen ääressä istumiseen tuovat luonnossa liikkuminen ja patikointi. Lisäksi etänä työskennellessään Allu kertoo kävelevänsä paljon kotonaan, sillä ajatustyö on helpompaa kun keho on liikkeessä.

– Varsinainen koodin naputtelu ei vie niin paljon aikaa. Joskus täytyy tietysti seurata, mitä koneella tapahtuu, mutta ongelmanratkaisu on pitkälti ajatustyötä.