11 huhtikuuta 2022

Työn merkityksellisyys motivoi Ilaria

Maaliskuussa Vitecin operaatiotiimissä aloittanut Ilari Harteela on koulutukseltaan IT-tradenomi. Opintojen jälkeen hän työskenteli useamman vuoden pienyrittäjämäisellä toimenkuvalla asiakkaiden IT-infran parissa, mutta törmättyään LinkedInissä Vitecin avoimiin työpaikkoihin, hän päätti hakea uusien haasteiden pariin.

Ilari Harteela seisoo pukuhuoneessa ja ottaa itsestään selfien peilin edessä.

– Olen aiemmin työskennellyt pääasiassa yksin, joten on mukavaa, kun ympärillä on osaava tiimi. Tiimin apu on tärkeä etenkin näin alussa, kun uutta opittavaa on vielä paljon ja joka päivä eteen tulee tilanteita, joita ei osaisi yksin ratkoa, Ilari kertoo.

Tulevaisuudessa Ilari haluaa kehittää etenkin koodaustaitojaan, sillä niitä hän ei ole aiemmassa työssään juurikaan päässyt hyödyntämään. Motivaatiota nuorella miehellä riittää, ja sitä lisää tunne työn merkityksellisyydestä.

– Ensimmäistä kertaa urallani tuntuu siltä, että teen oikeasti merkittävää työtä, koska toimimme terveydenhuollon alalla. Työ on vaihtelevaa ja etätyömahdollisuuden ansiosta omaa arkea on mahdollista rytmittää itselle sopivalla tavalla, Ilari painottaa.  

Työn joustavuus on Ilarille erityisen tärkeää, sillä vapaa-ajallaan hän treenaa tavoitteellisesti. Etäpäivien ohella hän viihtyy kuitenkin hyvin myös toimistolla kollegoiden parissa ja tarvittaessa myös asiakasrajapinnassa.

– On tärkeää nähdä ihmisiä välillä myös kasvotusten. Esimerkiksi erilaisten ongelmatilanteiden selvittäminen oman tiimin ja asiakkaan kanssa on mielekkäämpää, kun neuvoa voi kysyä nopeasti ja asioita voidaan pohtia yhdessä, Ilari summaa.