26 maaliskuuta 2024

Tuula Pulkkisen työelämä: yhteishenkeä ja ystävyyttä

Tuula Pulkkisen ura Vitecin vastaanottovirkailijana alkoi jo vuonna 2002. Tämän vuoden alussa Tuula vietti ensimmäistä virallista eläkepäiväänsä, mutta hän jatkaa kuitenkin työtään edelleen parina päivänä viikossa.

Tampereen Tulli Business Parkissa sijaitsevan toimiston vastaanottovirkailijan työhön kuuluu monenlaisia tehtäviä. Tällä hetkellä Tuula hoitaa työssään posteja sekä toimiston juoksevia asioita.

Työelämän täydeltä oppimista

Tuulan pitkän uran aikana henkilöstö on kasvanut muutamasta työntekijästä noin viiteenkymmeneen.

Työn parhaita puolia ovat Tuulan mukaan olleet mukavat työtoverit:

– Tähän yritykseen on aina onnistuttu löytämään porukkaan sopivia henkilöitä. Kaikki tulevat toimeen toistensa kanssa, ja yhteishenki on aina ollut hyvä. Tarvittaessa työkavereilta saa helposti tukea ja on helppo kysyä, jos ei tiedä tai osaa jotakin heti.

Uusia tuulia työhön ovat tuoneet vuosien varrella vaihtuneet järjestelmät ja ohjelmat. On saanut opetella uusia asioita, laskutusjärjestelmien ja reskontraohjelmien kehittyessä nopeasti.

Tuula kokeekin pysyneensä ajan hermolla ja hyvässä työvireessä sen ansiosta. Vakituinen työpaikka on tuonut vuosien varrella turvaa, eikä Tuula koe joutuneensa miettimään kertaakaan, onko työlle tiedossa jatkoa.

Työyhteisöstä on löytynyt myös pitkäaikaisia ystäviä. Annukka Salosen kanssa on pidetty yhtä ensimmäisestä työpäivästä alkaen.

– Pian tapaamisemme jälkeen huomasin, että Tuula on tärkeä kollega, varsinkin minulle myynnissä. Kuinka monta laskutusasiaa ollaankaan ratkottu yhdessä! Vuosien mittaan ystävyys syveni ja aloimme jutella työasioiden lisäksi paljon muustakin. Tuulalta on aina saanut tukea, kun on ollut huono päivä ja hänelle on helppo puhua. Toivottavasti tämä on ollut molemminpuolista ja jatkuu edelleen. Meillä on pitkä yhteinen työhistoria takana ja on helppo ymmärtää jo toisen ilmeestä, missä mennään, Annukka kuvailee työtoveriaan.

Tuula on ollut ja on edelleenkin korvaamaton kollegana ja ystävänä.

Yhteisöllisyyttä ja hyvää mieltä 

Vaikka henkilöstö ja työnkuva ovat vuosien varrella kasvaneet, kehittyneet ja muuttaneet muotoaan digitalisoituvan maailman vaatimuksia seuraten, kokee Tuula kuitenkin, että tärkeät perusasiat ovat säilyneet samanlaisina:

– Vitecissä kaikki työntekijät tuntevat toisensa. Täällä on hyvä yhteishenki ja toisia ihmisiä arvostetaan ja kunnioitetaan. Niin on ollut aina.

 

Vitecissä kaikki työntekijät tuntevat toisensa. Täällä on hyvä yhteishenki ja toisia ihmisiä arvostetaan ja kunnioitetaan. Niin on ollut aina.

 

Muutaman kerran vuodessa työyhteisön oma Virta-ryhmä järjestää tapahtumia, joihin Tuula osallistuu mahdollisuuksien mukaan. Ne ovat Tuulan mukaan iloisia ja rentoja hyvän mielen tapahtumia, joiden aikana yhteishenki ja viteciläinen lämmin tunnelma korostuvat entisestään.

Kaikkien näiden vuosien jälkeen Tuula viihtyy Vitecillä edelleen niin hyvin, että aikoo jatkaa työtään vielä tulevaisuudessakin. Kuinka pitkään – sitä hän ei vielä itsekään tiedä.