Tekstiviesti sinetöi sovitun tapaamisen

Työterveys Aallossa ymmärretään, että positiivista käyttäjäkokemusta on yhtä tärkeää vaalia sekä sisäisesti että ulkoisesti. Acute-potilastietojärjestelmä tarjoaa joustavan maaperän sähköisen asioinnin kehittämiseen.

Digitaaliset palvelut, kuten sähköinen terveystarkastus, sähköinen asiointipalvelu videovastaanottoineen ja viimeisimpänä Acute SMS -tekstiviestipalvelu tekevät asioinnista joustavaa ja helppoa. Valmiudet sujuvaan käyttöönottoon saadaan palveluntarjoajan järjestämästä koulutuksesta.

– Ajoitimme SMS-palvelun käyttöönoton tyypillisimpään loma-aikaan heinäkuulle. Uuden toimintamallin omaksuminen ja arkeen sovittaminen vaativat luonnollisesti totuttelua, Acuten pääkäyttäjänä Työterveys Aallossa toimiva Virva Hartikka sanoo.

Uusi käytäntö on vähentänyt merkittävästi peruuttamatta jätettyjen asiakaskäyntien määrää.

Tekstiviesti palvelee sekä työterveystoimijan että asiakkaan etua. Ajanvarauksesta asiakkaalle automaattisesti lähtevä vahvistus säästää asiakaspalvelijan aikaa ja jättää asiakkaalle sovitusta tapaamisesta yhteenvedon.

– SMS-palvelun tultua olemme voineet luopua kokonaan tulostetuista ajanvarauslapuista. Varatusta ajasta lähtee vielä muistutusviesti vastaanottokäyntiä edeltävänä päivänä, jolloin ajan peruminen veloituksetta on vielä mahdollista. Uusi käytäntö on vähentänyt merkittävästi peruuttamatta jätettyjen asiakaskäyntien määrää, Hartikka kertoo tyytyväisenä.

Seuraavaksi on tarkoitus tehdä ajanvarauksessa mahdollisimman vaivatonta. Nettiajanvaraus on edennyt Jyväskylän seudulla toimivassa Työterveys Aallossa pilotointivaiheeseen. Työterveys Aalto pitää huolta kaikkiaan 33 000 henkilöasiakkaasta kuudessa toimipisteessään kahdentoista kunnan alueella.

Tukipyyntöihin reagoidaan nopeasti

Työterveyshuollon tarpeisiin tehty Acute on vakuuttanut toiminnallaan Työterveys Aallon väen. Potilastietojärjestelmän valinnassa kuusi vuotta sitten painoi erityisesti sen muuntautumiskyky.

– Pääsemme Acuten kautta käsiksi useimpiin tarvitsemiimme ulkopuolisiin järjestelmiin ja palveluihin. Työntekijöiden arkea helpottaa, kun tarvittava tieto ja työkalut ovat samassa paikassa yhden salasanan takana.

Myös järjestelmätoimittajan kanssa asiointi ja erityisesti Vitecin ongelmanratkaisukyky saavat kiitosta. Mitä tulee Acuteen liittyviin kehitystoiveisiin ja -tarpeisiin, toimii Virva Hartikka viestinviejänä ja kaikkien kuuden Työterveys Aallon toimipisteen edustajana Vitecin suuntaan.

– Meille on nimetty Vitecillä oma palvelupäällikkö, jonka kanssa pidetään palaveri ajankohtaisista asioista säännöllisesti kerran kuussa. Asiakasportaali on osoittautunut toimivaksi asiointiväyläksi ongelmatilanteissa. Portaalista pystyy seuraamaan kätevästi tehtyjen tukipyyntöjen tilan, Hartikka avaa tiivistä yhteydenpitoa.

Acuten SMS-tekstiviestipalvelu

Mitä?

  • vahvistus asiakkaalle tehdystä ajanvarauksesta sekä siihen tehdyistä muutoksista
  • muistutus lähestyvästä vastaanottokäynnistä
  • mahdollisuus lähettää asiakkaalle vapaasanainen viesti

Miksi?

  • vahvistaa positiivista asiakaskokemusta
  • aktivoi ajoissa perumaan epäsopivan vastaanottoajan
  • automatisoi ajanvarausprosessia.