Tehokkuus ja turvallisuus kohtaavat älykkäässä hoitopolussa

Hoitopolku on Acuten uusi ominaisuus, joka tehostaa toimintaa ja parantaa hoidon laatua. Parhaimmillaan hoitopolku on etenkin niillä asiakkailla, joilla on paljon käyntejä liittyen samaan ongelmaan. Hoitopolku helpottaa huomattavasti terveydenhuollon ammattilaisen työtä.

Älykäs hoitopolku on Acute potilastietojärjestelmän ominaisuus, joka kokoaa asiakkaan kaikki kirjaukset ja käynnit ajanvarausmuistutuksia unohtamatta Acuteen.

Hoitopolut perustuvat etukäteen tehtyihin hoitopolkumalleihin ja ne muodostetaan itse organisaation prosessien mukaisiksi. Viteciltä saa tukea ja opastusta niiden tekemiseen. Myöhemmin malleja voidaan helposti muokata tai räätälöidä myös asiakaskohtaisesti.

– Mallien käytön helppous perustuu siihen, että jo ensimmäisestä kontaktista lähtien hoitosuunnitelma on valmiina ja käytettävissä ammattilaisen edessä. Koska hoitopolku on Acuten ominaisuus, voidaan siihen integroida esimerkiksi sähköinen päätöksentuki EBMeDS ja näin lääkityksiä suunniteltaessa säästyy valtavasti ammattilaisen aikaa, kertoo Vitecin tuotepäällikkö Hannu Tervonen.

Etenkin potilailla, joilla on seurantaa vaativia perussairauksia, on älykäs hoitopolku erinomainen työkalu parantaa hoidon laatua ja vaikuttavuutta. Yksittäisillä vastaanottokäynneillä sen käyttö ei ole tarpeen.

Hoitopolku yhtenäistää kirjauksia ja toimintatapoja, mikä parantaa hoidon laatua ja tehokkuutta

Automaatio tukena seurannassa

Älykäs hoitopolku muistuttaa ja ohjaa potilaan hoitoa.

– Jos esimerkiksi asiakas on syystä tai toisesta perunut vastaanottoajan, ammattilainen näkee, että hoitopolku on jäänyt kesken ja hoidon jatkuvuus pystytään varmemmin takaamaan. Keskeytyneitä hoitopolkuja pystytään näin paremmin välttämään, Tervonen kertoo.

Hoitopolkuun voidaan aktivoida myös niin sanotut ajanvaraustiketit, jotka muistuttavat asiakasta ja mahdollistavat näin oikeanlaisen ajanvaraamisen, kun seuraava käynti lähestyy.

Iso kuva parantaa laatua

Järjestelmän käyttäjälle hoitopolku tuo mukavuutta ja nopeutta.

– Yksi älykkään hoitopolun merkittävimmistä eduista on yhtenäiset kirjaukset. Kun hoitavaa henkilökuntaa on paljon tai tulee uusia työntekijöitä, on jokaisella usein oma tapansa kirjata asiat. Hoitopolku yhtenäistää kirjauksia ja toimintatapoja, mikä parantaa hoidon laatua ja tehokkuutta, sanoo Tervonen.

Hoitopolkumalleihin voi sisällyttää valmiiksi myös hinnastotapahtumia. Näin hinnoittelulle ei tarvitse varata erikseen aikaa, vaan se tulee valmiina mallin mukana. Ominaisuus auttaa myös asiakasta.

–  Valmiilla hoitopolulla omaa toimintaa pystyy tehostamaan ja kehittämään, kun näkee kokonaiskuvan. Näin voi suunnitella hoidon etenemisen tehokkaammin ja paremmin, jolloin aikaa jää enemmän myös asiakkaalle.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä myyntiimme ja suunnitellaan älykkään hoitopolun käyttöönotto teidän organisaatiollenne. Löydät lisätietoa myös Acute Marketista. Vitecin asiantuntija kouluttaa ja auttaa mallien luomisessa. Katso videolta, miten Acute älykäs hoitopolku toimii.