Suvi lukee asiakkaiden tarpeita myös rivien välistä

Sovellusasiantuntija Suvi Järvinen kuuntelee asiakkaita ja kouluttaa heitä ACUTEn käyttöön. Monipuolisten pulmien ratkaiseminen on työn keskiössä ja tuo vaihtelua päiviin.

Kaisu Aarno-Kaisti

Olen työskennellyt Vitecillä sovellusasiantuntijana maaliskuusta 2019 lähtien. Aloittaessani minut perehdytettiin työterveyteen liittyviin teemoihin, mutta nykyisin osaamiseni kattaa myös lääkäriasematoiminnot ja terapiamaailman sisältöjä. 

Aiemmin olen työskennellyt terveydenhuollossa sekä erilaisissa kaupallisen alan tehtävissä. Kokemukseni potilastietojärjestelmän käytöstä päivittäisessä hoitotyössä on ollut hyödyksi nyt, kun työskentelen järjestelmän taustalla ja katson ohjelmaa eri näkökulmasta. Tiedän, minkälaisia ACUTEn käyttötarpeita eri ammattilaisilla työarjessaan on ja mitä toimintoja hyödyntämällä käytöstä saadaan sujuvaa.

Asiakkaiden kanssa tehtävää työtä helpottavat taitoni kuunnella ja kommunikoida erilaisten ihmisten kanssa.

Vuosien aikana on ollut ilo huomata digitalisaation tuomat hyödyt myös terveydenhuoltoalalle. Taustani vuoksi on helppo verrata, kuinka joskus aikoinaan kaikki tehtiin paperilla ja nykyään esimerkiksi kanta-arkisto palvelee laajasti ja tuo sujuvuutta jokaisen alalla olevan työhön. 

Keskustelun kautta ratkaisuihin 

Tehtäväni Service Desk -tiimissä ovat monipuolisia. Neuvon asiakkaita ja opastan heitä ohjelman käytössä. Pääsen myös tekemään erilaisia projekteja, kuten ohjelman käyttöönottoja sekä ACUTEn lisätoiminnallisuuksia. 

Asiakkaiden kanssa tehtävää työtä helpottavat taitoni kuunnella ja kommunikoida erilaisten ihmisten kanssa. Tästä voi kiittää jo luonnettanikin, mutta myös terveydenhuoltoalalta saatu kokemus auttaa lukemaan asiakkaiden toiveita välillä rivienkin välistä. Ongelmanratkaisu lähtee lisäkysymysten kautta, joiden avulla herätetään keskustelua erilaisten toiminnallisuuksien tarpeista ja käyttötottumuksista. Ohjelmistoa sovitetaan osittain asiakkaiden toimintaympäristön mukaan, ja siksi koulutusten tarpeetkin vaihtelevat. 

Terveydenhuoltoalalta saatu kokemus auttaa lukemaan asiakkaiden toiveita välillä rivienkin välistä.

Olen sosiaalinen ja pidän siitä, että asiat tulevat tehdyiksi aikataulussa, mikä auttaa tehostamaan työtäni aina tarvittaessa. Luonnossa liikkuminen tuo mukavaa vastapainoa työlle ja rentouttaa välillä hektistäkin arkea. 

Tietotaitoa kertyy ohjelman kehittyessä 

ACUTEn kehittyessä uusia toiminnallisuuksia koulutetaan asiakkaille. Asiakkaiden kouluttamisen ohessa tulee itsekin perehdyttyä kaikkiin ohjelman ominaisuuksiin perusteellisesti. Koulutustiimissä käymme yhdessä läpi koulutustarpeita ja jaamme osaamista myös toisillemme. Pääsen itsekin hyödyntämään viime vuosien aikana kertynyttä tietotaitoani. 

Ohjelman kouluttamisen lisäksi pääsen ratkaisemaan monipuolisia pulmia, joita asiakkaat ovat kohdanneet ohjelmaa käyttäessään. Usein löydämme asiakkaan kanssa yhdessä helpomman käyttötavan, joka samalla korjaakin alkuperäisen ongelman. 

Kuka: Suvi Järvinen 
Mitä tekee:  Sovellusasiantuntija  
Polku Vitecillä: Aloittanut tehtävässään vuonna 2019.  
Erityistaito: Asiakkaiden toimintaympäristön tuntemus