Se mitä teet, tee se hyvin!

Nyt testataan taas toiminnan arvoja. Työpöytä pursuilee yhteydenottoja, projekteja ja tehtäviä. Asioista innostutaan, asioita aloitetaan. Sitten ne jäävät kesken tai hautautuvat, ja sekös turhauttaa.

Toimitusjohtaja Janne Vainio katsoo hymyillen kameraan sinistä taustaa vasten.

Janne Vainio

Asioiden saaminen valmiiksi on toisinaan yllättävän vaikeaa. Asioiden saattaminen valmiiksi asti kuitenkin motivoi ja vapauttaa energiaa uuden tekemiseen. Tehokkuutta kannattaakin mitata läpimenoajalla, ei käyttöasteella. Vähennä siis keskeneräisen työn määrää ja osoita mihin seuraavaksi keskitytään. Pistä asioita jonoon, priorisoi, varaa aikaa ja tee hommat loppuun asti. Kaikki ei voi olla kiireellistä.

Vähennä keskeneräisen työn määrää ja osoita mihin seuraavaksi keskitytään.

Uuteen työhön ryhdyttäessä on keskeistä ymmärtää, että pitää olla valmis muutoksiin ja jatkuvaan oppimiseen. Etenemistä tulee tarkastella säännöllisesti erilaisissa jaksoissa ja sovittaa sitä itselle sopiviin tarkasteluväleihin. Etenemisen arvioinnissa on tärkeää luoda toimintamalli, jossa tarkastellaan asioita esteiden kautta ja rohkaistaan tavoitteisiin, joihin ei luontaisesti tartuta.  Pitää astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle.

Valitse siis ne asiat, jotka koet mahdollisuuksiksi ja pystyt rakentamaan kilpailuetua. Lopeta vastaavasti ne asiat, jotka eivät ole ydinosaamista ja anna ne parhaille yhteistyökumppaneillesi tehtäväksi.

Ja muista, pidä asiat yksinkertaisina.