14 elokuuta 2023

Sairaanhoitajan työstä sovellusasiantuntijan tehtäviin

Sovellusasiantuntija Camilla Wallin on kehittämisorientoitunut ongelmanratkaisija. Hän tarttuu herkästi toimeen, ravistelee tiukkaan juurtuneita ”aina on tehty näin” -ajatuksia ja pohtii työtehtäviin parempia toteutustapoja.

Ennen työtään Vitecillä Camilla Wallin työskenteli sairaalan lastenosastolla sairaanhoitajana. Korona-aika antoi Camillalle sysäyksen kehittää osaamistaan, jolloin hän päätyi opiskelemaan työnsä ohella hyvinvointiteknologiaa Tampereen ammattikorkeakouluun. 

– Opinnot avasivat uusia mahdollisuuksia uudenlaiseen uraan. Entisen kollegan suosituksesta rohkaistuin hakemaan töihin Vitec Acuteen. Hetkeäkään en ole työpaikan vaihtamista katunut, Camilla kertoo. 

Nyt Camilla on työskennellyt Vitec Acuten sovellusasiantuntijana puolisen vuotta. 

– Aloitin työt alkuvuodesta hyvin kiireisenä hetkenä, mutta kiireestä huolimatta sain hyvää perehdytystä ja työnteko tuntui mielekkäältä, hän kiittelee. 

Työntäyteisestä aloituksesta huolimatta kiireen ei annettu vallata liikaa ilmatilaa. 

– Onneksi kaikkea ei tarvinnut osata itse ratkaista. Työkaverit olivat avuliaita ja pääsin heti oppimaan paljon uutta. Samalla tietynlainen ryhmäpaine piti hyvää sykettä yllä, Camilla naurahtaa. 

Asiakastyötä ja ongelmanratkaisua 

Sovellusasiantuntijan työpäivät kuluvat pitkälti järjestelmän tukipyyntöjä seuraten ja asiakkaiden ongelmia ratkoen – yksin tai yhdessä tiimin kanssa. 

– Kun alkaa selvittää jotain ongelmaa, ei malttaisi lopettaa kesken. Aina tarkistaa vielä yhden jutun ja vierähtääkin tunti. Onneksi meillä on työyhteisössä tapana muistuttaa työkavereita taukojen pitämisestä. 

Työn suola on asiakkaiden kanssa työskentely.

Työn suola on asiakkaiden kanssa työskentely. Asiakaspalvelu sujuukin Camillalta vuosikymmenten kokemuksella ponnisteluitta. Kiireisissä tilanteissa rauhallinen luonne auttaa pitämään langat käsissä. 

– En pienestä hätkähdä. Jos asiakkaalta tulee paniikkipuhelu, osaan suhtautua siihen tyynesti. 

Auttamisesta onnistumisen tunteita 

Sovellusasiantuntijan työ vaatii taitoa johtaa omaa työtään ja priorisoida kiireisimmät tehtävät muiden joukosta. Erityisesti ongelmanratkaisukyky ja itsenäinen työote lukeutuvatkin Camillan vahvuuksiin. Kahden vuosikymmenen työkokemus hoitoalalta auttaa asettumaan asiakkaan näkökulmaan. 

– Asiakastyö on erityisen mieluista, sillä tässä saa tuntea onnistuvansa, kun auttaa asiakkaita ja ratkoo ongelmia. Kuten edellisessäkään työssä, tässäkään tehtävässä ei voi liiaksi jäädä miettimään asioita, vaan pitää tehdä melko nopeasti päätöksiä. Joskus ratkaisu on todella yksinkertainen, kun sen vain hoksaa. 

Kahden vuosikymmenen työkokemus hoitoalalta auttaa asettumaan asiakkaan näkökulmaan.

Toimistotyön vastapainoksi Camilla suuntaa päivittäin metsään – säällä kuin säällä. 

– Metsä itsessään on ympäristönä tosi terapeuttinen. Kun siihen yhdistää polkujuoksun tai koiran kanssa ulkoilun, saa ajatukset tuulettua kunnolla. Jos ulos ei huvita mennä, silloin sohva ja käsityöt kutsuvat, Camilla tuumaa.