Sähköinen työnantajan korvaushakemus sujuvoittaa käsittelyä

Finla Työterveys pilotoi sähköisen työnantajan korvaushakemuksen käyttöönoton ACUTEssa. Sähköisenä korvaushakemuksen toimittaminen työnantajalle ja edelleen Kelaan nopeutuu. Lomakkeen täydentämistä käsin, tulostamista ja postittamista ei enää tarvita.

Nina Leppäniemi

Finla Työterveys otti sähköisen työnantajan korvaushakemuksen käyttöön osana ACUTE-järjestelmäänsä toukokuun alussa. Toimintatapa ketteröittää työtä Finlassa ja erityisesti sen asiakasorganisaatioissa.

– Asiakkailtamme tuli ehdotuksia sähköisen hakemuksen käyttöönottamisesta. Halusimme vastata tähän toiveeseen, joka toteutuessaan nopeuttaa ja sujuvoittaa työnantajan korvaushakemusprosessia, kertoo työterveyshoitaja Virpi Ylikoski Finla Työterveydestä.

Suoraviivaisempaa toimintaa

Työnantajan korvaushakemuksen tietojen lähetys Kelan palveluun on tarkoitettu työterveyshuollon palveluntuottajille. Palveluntuottaja lähettää korvaushakemuksen pohjatiedot ACUTEn ja Kelan välisen liittymän välityksellä Kelan vastaanottopalveluun. Kelan asiointipalvelussa työnantaja hakee pohjatiedot korvaushakemuksen pohjaksi sekä tarkistaa ja tarvittaessa korjaa ja täydentää ne.

– Tietojen lähetys sähköisesti Kelan palveluun yksinkertaistaa työterveyshuollon SV98-tietojen toimittamista työnantajalle. Toiminnallisuuden avulla autamme työterveyshuoltoa palvelemaan omia asiakkaitaan nykyaikaisella tavalla, tuotehallinnan product owner Maija Kivistö Viteciltä toteaa.

Toiminnallisuus voidaan ottaa nyt käyttöön kaikkien halukkaiden ACUTEn käyttäjien kanssa.

Sähköinen työnantajan korvaushakemus lähetetään ACUTEn kelaraportista Kelan palveluun. Työnantaja näkee korvaushakemuksen asiointipalvelussa. Korvaushakemuksen toimittaminen työnantajalle ja edelleen Kelaan nopeutuu. Lomakkeen täydentämistä käsin, tulostamista ja postittamista ei enää tarvita.

– Nyt, kun toiminnallisuus on pilotoitu, se voidaan ottaa käyttöön kaikkien halukkaiden ACUTEn käyttäjien kanssa, vinkkaa Kivistö.

Päätökset nopeammin

Sen ohella, että sähköinen työnantajan korvaushakemus nopeuttaa ja sujuvoittaa työtä työterveyshuollossa ja sen asiakasorganisaatioissa, toiminnallisuus nopeuttaa myös hakemusten käsittelyaikaa.

– Verkossa työantajan toimesta täydentämä hakemus siirtyy valmiiksi tultuaan välittömästi Kelan käsittelyyn. Näin myös päätöksen saaminen nopeutuu, sanoo Ylikoski.

Työterveystoimijan on toiminnallisuuden kautta aiempaa helpompi pysyä ajan tasalla siitä, milloin kunkin asiakasorganisaation korvaushakemukset on toimitettu eteenpäin Kelalle. Työnantajataho puolestaan pääsee Kelan palvelussa tarkastelemaan kootusti kaikkia organisaatiota koskevia, aiemmin toimitettuja hakemuksia ja päätöksiä.

– Toiminnallisuuden käyttöönotto sujui mutkattomasti ja hyvässä aikataulussa. Jatkossa kaikilla asiakkaillamme on mahdollisuus sujuvoittaa hakemusprosessia meidän ja Kelan kanssa, Ylikoski Finlalta iloitsee.

Kiinnostuitko?

Jos haluat toiminnallisuuden osaksi organisaationne ACUTE-järjestelmää, sovi sen käyttöönotosta ensin Kelan kanssa. Palvelulla on käyttöönottomaksu ja kiinteä kuukausihinta.