10 kesäkuuta 2022

Projektipäällikkö työskentelee asiakasrajapinnassa

Projektipäällikkönä maaliskuussa aloittanut Ida Somerkallio on aina ollut kiinnostunut ihmisten hyvinvoinnista ja siihen liittyvistä teknisistä ratkaisuista. Vitecille hän löysi töihin LinkedInin kautta.

Ida Somerkallio istuu korituolissa terassilla ja hymyilee.

Ida Somerkallio on työskennellyt ennen Vitecille tuloaan pitkään työkykyjohtamisen SaaS-järjestelmän parissa erilaisissa rooleissa niin asiakkuuksien kuin projektien parissa. Koulutukseltaan hän on biotekniikan kandi, ja Vitecin riveissä hän on työskennellyt maaliskuun lopusta.

Vitec oli Idalle tuttu jo entuudestaan, sillä hän oli törmännyt siihen aiemmassa työssään. Koska SaaS-järjestelmän käyttöönottoprojektien vetäminen oli Idalle tuttua, ja Acuten käyttöönottoprojektien parissa työskentely on lähtenyt käyntiin sujuvasti.

– Työparinani toimii sovellusasiantuntijoita ja tarvittaessa muitakin viteciläisiä, joten saan keskittyä kokonaan projektipäällikön tehtäviin, eli projektien johtamiseen ja kehittämistyöhön, Ida kertoo.

Motivaatio on työssä korkealla

Ennen Vitecile tuloaan Ida työskenteli finanssialalla myynnin kehittämispäällikkönä, vastaten verkkomyynnin ja uusien myyntikanavien kehittämisestä. Hän kuitenkin kaipasi takaisin asiakasrajapintaan ja IT-alalle. Kun Vitecin projektipäällikön tehtävät tulivat vastaan LinkedInissä, hän päättyi tarttua tilaisuuteen.

– Olen viihtynyt Vitecillä hyvin, ja kollegani ovat aivan huikeita. On myös mukavaa, kun maailma alkaa jälleen avautua ja työkavereita pääsee näkemään kasvotusten, Ida iloitsee.

Vitecin työntekijöitä Ida kehuu korkeasta motivaatiosta ja itse työtä merkityksellisyydestä. Hän kokee, että Vitecillä työskennellessä pääsee tekemään tärkeää työtä terveydenhuollon eteen.

Projektipäällikkö varmistaa sujuvan käyttöönottokokemuksen

Acute on laaja järjestelmä, ja kokonaisuuden hahmottaminen vie aina uusilta työntekijöiltä aikaa. Laajuus yllätti myös Idan, vaikka hän oli työskennellyt samankaltaisten järjestelmien parissa aiemminkin. Se, että asiat saadaan tapahtumaan helposti Acuten käyttäjän päässä, vaatii paljon työtä.

– Minusta ei tarvitse tulla sovellusasiantuntijaa, mutta mielestäni on tärkeää, että ymmärrän mahdollisimman hyvin, mitä kaikkea järjestelmällä voi tehdä, Ida sanoo.

Käyttöönottojen näkökulmasta on tärkeää, että projektiin liittyvä viestintä on asiakkaalle selkeää ja projekti on huolellisesti suunniteltu. Näin mahdollistetaan asiakkaalle sujuva käyttöönottokokemus ja hyvä alku toivottavasti pitkälle asiakassuhteelle. Tässä projektipäälliköillä on merkittävä rooli.

Tulevaisuudessa Ida toivoo uusia mielenkiintoisia projekteja asiakasrajapinnassa.

– Olen ollut onnekas, sillä olen saanut aina tehdä työtä merkityksellisien asioiden eteen. Samalla olen saanut mahdollisuuksia kehittyä ja haastaa itseäni. Tykkään tehdä aina jotain uutta, ja siihen projektityöskentely sopii erinomaisesti!