13 maaliskuuta 2023

Preggo – suosituksen kautta Acute-käyttäjäksi

Helsinkiläinen Preggo tarjoaa laaja-alaisesti koko raskauspolun terveyspalvelut saman katon alta. Toimintansa vuonna 2021 aloittanut Preggo päätyi suosituksen myötä käyttämään Acutea.

Raskausklinikka Preggo haluaa toiminnallaan täydentää neuvolapalveluita ja tarjota raskaana oleville kokonaisvaltaista hoitoa kilpailukykyiseen hintaan. 

– Tarjoamme psyykkistä ja somaattista hoitoa. Vastaanottoamme pitävät kätilöt, gynekologi, psykologit sekä psykoterapeutti. Dialogi asiantuntijoidemme välillä toimii ja on aktiivista, minkä vuoksi voimme ratkaista monisyisiä haasteita ennen ja jälkeen synnytyksen, kertoo Preggon toimitusjohtaja Peter Laine. 

Dialogi asiantuntijoidemme välillä toimii ja on aktiivista, minkä vuoksi voimme ratkaista monisyisiä haasteita ennen ja jälkeen synnytyksen.

Tällä hetkellä Preggon vastaanotto sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta Laineen mukaan tulevaisuudessa on näkymiä toiminnan laajenemiselle. 

– Meillä toimii jo etävastaanotto ja asiakaskuntaa on tarkoitus palvella myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. 

Positiivisia käyttäjäkokemuksia 

Preggon alkutaipaleella potilastietojärjestelmän valinta oli helppo ja selkeä. Preggon ammattilaisilla oli kokemusta erilaisista järjestelmistä ja päätöstä pohdittiin muun muassa käyttökokemusten perusteella. 

– Yksi työntekijöistämme suositteli Acutea etenkin helppokäyttöisyyden vuoksi. Valintaan vaikutti myös järjestelmän toimiminen verkossa, mikä avaa mahdollisuuden etätyölle, tiivistää Laine. 

Käyttöönotosta ja järjestelmään perehtymisestä Laineella on vain positiivisia kokemuksia. Etenkin kasvotusten tapahtuneet yhteispalaverit tiivistivät yhteistyötä. 

– Vitecin yhteyshenkilön kanssa oli mukava työskennellä. Viilailimme järjestelmän yksityiskohtia meidän toimintaamme sopiviksi ja käyttöönotto sujui kaikkiaan hyvin. Työntekijämme oppivat järjestelmän ketterästi. 

Toiminnallisuuksilla turvaa ja sujuvuutta arkeen 

Yksi raskausklinikan toimintaa tukeva ominaisuus on Acuten ajanvarausjärjestelmä. Tiedot siirtyvät automaattisesti ajanvarauksesta järjestelmään, mikä vähentää turhaa työtä merkittävästi.  

– Meillä ei myöskään juuri ole turhia varauksia, sillä asiakas varaa ajan vahvan tunnistautumisen kautta, iloitsee Laine.

Acute on luotettava järjestelmä ja tietoturvan suhteen meillä ei ole ollut huolia.

Terveyspalveluita tarjoavalle yrittäjälle ehdottoman tärkeää on laadukas tietoturva, joka on toteutunut hienosti Acuten kanssa. 

– Acute on luotettava järjestelmä ja tietoturvan suhteen meillä ei ole ollut huolia. Vahva tunnistautuminen ja automaattiset muistutukset salasanan vaihtamisesta ovat tärkeitä ominaisuuksia. 

Yrittäjän näkökulmasta Laine kokee tärkeäksi raportoinnin helppouden.  

– Raportointi esimerkiksi aluehallintovirastoon onnistuu muutamalla klikkauksella, toteaa Laine.