04 elokuuta 2022

Pirte ja Vitec – yli 10 vuotta yhteistyötä

Pirte otti Acuten käyttöön vuonna 2010, ja sopimus sai vastikään jatkoa kilpailutuksen myötä. Acuten mukautettavuus ja yhteistyön vaivattomuus ovat saaneet Pirten toivomaan yhteistyön jatkumista pitkälle tulevaisuuteen.

Pirte on pirkanmaalainen työterveyshuolto-, hyvinvointi- ja terveyspalveluita tuottava yritys, jolla on tällä hetkellä noin 39 000 henkilöasiakasta eri yritysasiakkaiden kautta. Toimipisteitä on pian yhteensä kahdeksan: kaksi Tampereella, Kangasalla, Valkeakoskella, Orivedellä, Sastamalassa, Nokialla ja lokakuusta alkaen myös Virroilla.  

Vuoden 2023 alusta toiminta laajenee, kun se ottaa hoitaakseen Pirkanmaan hyvinvointialueen työterveyspalvelut, mikä tarkoittaa lisääntyvää yhteistyötä myös Vitecin kanssa. Yhteinen päämäärä on kehittää Acute-potilastietojärjestelmää entisestään tukemaan tiedolla johtamista ja potilasdatan liikkumista mahdollistaakseen ketterän ja tarkoituksenmukaisen asiakkaiden hoitamisen. 

Arjen lisäarvo 

Yhteistyötä Vitecin kanssa tehdään monella tasolla. Acuten pääkäyttäjät hoitavat arjen jokapäiväisen operatiivisen toiminnan. 

– Yhteistyö on ollut sujuvaa ja joustavaa. Palvelupyyntöihin reagoidaan nopeasti, ja kehitysehdotuksiin tartutaan, kehuvat Pirten Acute-pääkäyttäjät yhteyspäällikkö ja tietosuojavastaava Anne Jaakonmäki sekä talousasiantuntija Tarja Salminen. 

Vitec ymmärtää liiketoimintamallimme ja asiakkaamme näkökulman

Ohjausryhmä koostaa säännöllisin väliajoin kehitysehdotuksia järjestelmästä ja toimittaa niitä ratkaistaviksi, kun taas muutaman kerran vuodessa kokoontuva johtajatason seurantaryhmä käsittelee järjestelmään liittyviä tulevaisuudensuunnitelmia. 

– Kävimme pieteetillä läpi yhteistyön tuoman lisäarvon ja totesimme Acuten olevan meille jatkossakin paras vaihtoehto. Vitec ymmärtää liiketoimintamallimme ja asiakkaamme näkökulman, summaa Pirten tuotepäällikkö Olli Palkivaara. 

Toimivat lisäpalvelut vahvistivat jatkosopimuspäätöstä 

Acuten muokattavuus on vakuuttanut Pirten. Suurimpina valttikortteina nähdään ketteryys, integroitavuus ja selainpohjaisuus. 

– Järjestelmä on selkeä. Sen käyttöohjeistuksia pidetään ajan tasalla, eli se on helppo ottaa haltuun. Lisäksi mahdollisuus asentaa toimikorttikirjautuminen pakolliseksi toiminnoksi erotti järjestelmän muista, kehuu Jaakonmäki. 

 

Suurimpina valttikortteina nähdään ketteryys, integroitavuus ja selainpohjaisuus.

 

Pirtelle on rakennettu potilastietojärjestelmän ympärille myös monia juuri heidän toimintaansa tukevia lisäarvopalveluita, joihin ei haluttu muutoksia kilpailutuksen myötä.  

– Olemme luoneet esimerkiksi raportointijärjestelmän, josta saamme tiedot aina helposti ja haluamallamme tavalla. Halusimme säilyttää järjestelmään integroidut palvelut sellaisenaan, jotta muutokset eivät näy millään tavalla asiakasrajapinnassa, kertoo Pirten tietohallintopäällikkö Jukka Nurminen 

Yhteistyö on jatkunut onnistuneesti kaikki vuodet, ja osapuolet toivovat sen jatkuvan vielä pitkään. Uusin sopimus solmittiin optioineen kuudeksi vuodeksi, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi voimassa olevana.