Päivitetty toiminto tehostaa silmälasireseptin täyttämistä lisälomakkeelle

ACUTEn päivitetty perustoiminto tehostaa silmälasireseptien mittausten täyttämistä. Tiedot siirtyvät jatkossa automaattisesti istunnolta erikseen tilatulle lisälomakkeelle.

Kaisu Aarno-Kaisti

ACUTEn oletusmittauksiin on lisätty silmälasimääräysten mittaukset, jotta ne voidaan tuoda jatkossa silmälasiresepti-lisälomakkeelle. Aiemmin mittaukset on pitänyt lisätä ensin istunnolla, jonka jälkeen vielä erikseen silmälasireseptillä. Uusi päivitys tehostaa ja nopeuttaa kirjaamista, sillä jatkossa arvot siirtyvät automaattisesti istunnolta lisälomakkeelle. 

– Päivitetty silmälasireseptitoiminto on jatkuvassa ja runsaassa käytössä silmälääkäreillä ja muilla silmälasireseptien kanssa työskentelevillä, kertoo toiminnallisuutta määrittelemässä mukana ollut Vitecin sovellusasiantuntija Kati Huhtala.  

Lisälomake otetaan erikseen käyttöön 

Lisälomake on erikseen käyttöön otettava toiminnallisuus, joka mahdollistaa asiakkaan pdf-muotoisen lomakkeen lisäämisen ACUTE-potilastietojärjestelmään sekä ACUTEa käyttävän terveydenhuollon toimijan asiakkaan käyntikirjauksiin, eli istunnoille.  

– Asiakkaamme voivat tilata haluamanlaisiaan lisälomakkeita, joita me rakennamme asiakkaan ACUTE-järjestelmään, Kati kertoo. 

Uusi päivitys tehostaa ja nopeuttaa kirjaamista, sillä jatkossa arvot siirtyvät automaattisesti istunnolta lisälomakkeelle.

Jo tähänkin asti silmälasireseptin lisälomakkeen on voinut tilata erillisenä toimintona kunkin asiakkaan käytössä olevan silmälasireseptin mukaisesti.  

– ACUTEn käyttäjä täyttää, tallentaa ja tulostaa lisälomakkeen asiakkaan käyntikirjauksista. 

Oletusmittaukset siirtyvät lisälomakkeelle 

Asiakkaat voivat ACUTEssa kirjata haluamiaan mittauksia, joista osa on oletusmittauksina jo valmiina ACUTEssa, kun taas osan mittauksista pääkäyttäjät lisäävät itse. Vain oletusmittausten arvoja voidaan automaattisesti tuoda lisälomakkeille. 

Jos lisälomakkeita ei ole käytössä, mittauksia voi lisätä istunnolla normaalisti, kuten ennenkin.

– Jatkossa silmälasireseptin mittaukset ovat oletuksena kaikilla, jolloin ne on myös mahdollista tuoda silmälasiresepti-lisälomakkeelle. Kaikilla asiakkaillamme ei välttämättä ole lisälomakkeita käytössään, mutta se ei haittaa käyttöä, Kati selventää.  

Jos lisälomakkeita ei ole käytössä, mittauksia voi lisätä istunnolla normaalisti, kuten ennenkin. Lisälomaketoiminnallisuuden tilaamalla ja käyttöön aktivoimalla toimintoa saa kuitenkin merkittävästi tehostettua. Silmälasireseptin mittaukset päivittyvät touko-kesäkuussa ilmestyvän ACUTEn seuraavan version mukana.