Myynnin moniosaaja huolehtii asiakkaista

Myyntineuvottelija Annukka Salonen nauttii työssään ihmisten kanssa vuorovaikuttamisesta ja ongelmanratkaisusta. Vitecillä ACUTEn asiakkaat saavat kokonaisvaltaista huolenpitoa.

Kaisu Aarno-Kaisti

Pitkä kokemukseni Vitecillä on luonut monipuolisten työtehtävien kautta vahvan osaamispohjan, josta pystyn ammentamaan paljon. 

Aloitin Vitecillä harjoittelijana syksyllä 1998, jolloin yrityksessä oli vain muutamia työntekijöitä. Aluksi tehtäviini kuului kaikkea mahdollista kahvin keittämisestä laskujen käsittelyyn ja hallinnollisiin töihin. Vähitellen yrityksen kasvun ja muutosten myötä tehtäviä selkiytettiin, ja nykyään keskityn pääasiassa uusmyyntiin sekä markkinointiin, mutta myös jo olemassa olevien asiakkaiden myynnin hoitamiseen.

Kokonaisvaltaisessa ongelmanratkaisutyössä voittaa sekä myyjä että asiakas 

Myyntityö tulee jo melkein suoraan selkärangasta, ja nautin ihmisten kanssa vuorovaikutuksessa olemisesta. Asiakasrajapinnassa toimiminen on mielenkiintoista myös siksi, että pääsen käyttämään osaamistani tiedon hankkimisessa ja syiden selvittämisessä. Haluan pitää asiakkaista huolta kokonaisuutena yhdessä muun tiimin kanssa.  

Yhteisöllisyys ja ihmiset korostuvat työssäni Vitecillä. Etätyöskentelyaikana jokapäiväiset aamupalaverit ovat antaneet tunteen siitä, että olemme edelleen yhteisö ja auttaneet selviytymään muuttuneessa tilanteessa. 

Työni on aina ollut mielenkiintoista, ja jatkossakin otan haasteita vastaan.

Olen aina innokas oppimaan uutta ja kehittämään itseäni. Tiedän, mitä myyn, mutta työ tarjoaa minulle paljon muutakin, missä voin kehittää itseäni. Työni on aina ollut mielenkiintoista, ja jatkossakin otan haasteita vastaan. 

Suoritan parhaillaan vapaa-ajallani viestinnän sekä oikeustieteiden opintoja yliopistossa. Molempia pääsen hyödyntämään varmasti myös työssäni. Esimerkiksi sopimusteknisiä työasioitani opinnot ovat jo tukeneet, ja lakien ymmärtäminen sekä niiden soveltaminen terveydenhuollossa antavat perspektiiviä ymmärtää myös järjestelmää. Ja kaikki tekeminenhän on lopulta jollain tasolla viestintää, etenkin myyntityö. 

Tekniikan kehittyessä on tärkeä pysyä muutoksessa mukana 

Alan uusiutuminen ja sen myötä tekniikan ja järjestelmien kehittyminen on jatkuva haaste. Vitec on yrityksenä kehittynyt vuosien varrella hurjasti. Olen tyytyväinen siihen, miten olemme asiat hoitaneet ja pysyneet muutoksessa mukana. 

Varmasti moni yhtyy toiveeseeni, että tapaamiset myös kasvokkain olisivat jo pian mahdollisia.

Aiemmin Vitec on ollut esillä monilla messuilla ja tapahtumissa, mutta jatkossa käytännöt ja tarpeet tulevat muuttumaan. Tulevaisuudessa asiakkaita varmasti palvellaan paljon etänä, mikä on tietysti kustannustehokasta. Varmasti moni kuitenkin yhtyy toiveeseeni, että tapaamiset myös kasvokkain olisivat jo pian mahdollisia. 

Kuka: Annukka Salonen, myyntineuvottelija 
Mitä tekee: Myynnin moniosaaja, joka ratkoo asiakkaiden ongelmia ja toteuttaa toiveita. 
Polku: Aloittanut Vitecillä harjoittelijana 1998. Työtehtävät ovat kehittyneet yrityksen kasvaessa.
Työssä motivoi: Monipuolisuus ja työyhteisö. 
Erityistaito: Ihmisten kanssa toimiminen, myyntitaito ja asioiden selvittäminen ja hoitaminen. 
Motto: Ole utelias elämälle.