Laadukasta tuotehallintaa ja saumatonta yhteispeliä

Tuotehallinnan tehtävänä on varmistaa, että tuote menestyy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Tuotehallinnan tehtävänä on varmistaa, että tuote menestyy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä. Mielestäni työelämässä pätee hyvin pitkälti samat lainalaisuudet kuin joukkueurheilussakin. Tavoitteet ja hyvät tulokset saavutetaan yhteistyöllä.

 

Viimeisen 15 vuoden aikana Suomen terveydenhuolto on mullistunut. Kanta-kokonaisuus, eReseptistä eArkistoon, on ollut melkoinen järkäle kehitettäväksi. Projekti oli pitkään suunnittelupöydällä, ja jossain vaiheessa usko oli varmasti monilla koetuksella. On todella hienoa, että Kanta on nyt nykyisellä tasollaan ja kehittyy koko ajan paremmaksi. On ollut etuoikeus olla mukana rakentamassa näitä Acuteen.

 

Juureni ovat Savossa. Olen syntynyt Iisalmessa ja opiskellut Kuopiossa ensin fysioterapeutiksi ja sitten terveystieteiden maisteriksi sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnosta. Vuonna 2006 tulin Tampereelle töihin Vitecille tekemään käyttöönottoprojekteja. Silloisen TT2000+ nimisen järjestelmän kehitys nykyiseksi Acute-järjestelmäksi on ollut pitkä ja antoisa polku. Järjestelmä on muuttunut ja kehittynyt paljon. Matkan varrella olen saanut nähdä ja kokea erityisiä asioita hienojen ihmisten kanssa.

Joukkueurheilutausta vahvuutena työelämässä

Toimin tuotepäällikkönä ja vedän tuotehallintatiimiä, jonka roolina on vastata Acute-järjestelmäkokonaisuudesta. Tuotehallinnan tehtäviin kuuluu koko tuotteen ja sen osien elinkaari: ideoista tuotekehityksen ohjaukseen ja myynnin tukemiseen ja sieltä lopulta tuotteen osien lopettamiseen saakka. Tuotehallinnan tehtävänä on varmistaa, että tuote menestyy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä.

Pitkästä joukkueurheilutaustasta on ollut paljon hyötyä tässä työssä. Mielestäni työelämässä pätee hyvin pitkälti samat lainalaisuudet kuin joukkueurheilussakin. Tavoitteet ja hyvät tulokset saavutetaan yhteistyöllä. Yhteishenki ja toisten kunnioittaminen on tärkeää. Saumaton yhteispeli on arvossaan erityisesti silloin, kun kehitetään ja luodaan uutta vaativaa kokonaisuutta – kuten laadunhallintajärjestelmää.

Tavoitteet ja hyvät tulokset saavutetaan yhteistyöllä.

Toukokuussa 2020 astuu voimaan uusi lääkinnällisiä laitteita koskeva Medical Device Regulations EU-asetus. MDR-asetus ottaa entistä tiukemmin kantaa erityisesti ohjelmistojen vaatimuksiin. Vitecillä olemme tunnistaneet, että Acute-järjestelmä on uuden MDR-asetuksen perusteella lääkinnällinen laite, ja olemmekin jo aloittaneet työn CE-merkinnän saamiseksi. Laadunhallintajärjestelmän kehittäminen tulee vaatimaan paljon työtä koko työyhteisöltä. Samalla uskomme, että kova työ palkitaan.

 

Kuka: Hannu Tervonen, Tuotepäällikkö.

Mitä tekee: Vastaa tuotehallinnasta ja Acute-järjestelmästä.

Polku: Vitecillä vuodesta 2006. Projektipäällikkö, palvelupäällikkö, tuotepäällikkö.

Työssä motivoi: Luottamus, vapaus ja vastuu.

Erityistaito: Kommunikointi erilaisten sidosryhmien kanssa ja heidän tarpeidensa ymmärtäminen sekä niiden vieminen ymmärrettävästi eteenpäin. Asioiden organisointi.

Motto: Sometimes you win and sometimes you learn.