06 huhtikuuta 2022

Keski-Uudenmaan Työterveys valitsi jälleen Acuten

Juuri viimeistellyn kilpailutuksen myötä työterveyshuoltoa tuottava Keski-Uudenmaan Työterveys päätyi jatkamaan sopimustaan Acuten kanssa. Acutessa vakuuttaa sen monipuolisuus, selainpohjaisuus ja skaalautuvuus.

Mies seisoo syystakki päällään ja kaulaliina kaulassaan tiilitalon oven edessä ja hymyilee.

Keski-Uudenmaan Työterveys toimii kuntien, kaupunkien ja kuntayhtymien inhouse-yhtiönä tuottaen ennaltaehkäisevää työterveyshuoltoa ja työterveyspainotteista sairaanhoitoa. Toimintaa on laajasti jo yhdeksällä paikkakunnalla, ja pian avataan kymmenes toimipaikka.  

Toiminnan alussa vuonna 2018 yhteisen potilastietojärjestelmän valinta tehtiin kunnilla jo aiemmin käytössä olleiden järjestelmien kesken, jolloin voittajaksi valikoitui Acute. Nyt neljän vuoden yhteistyön jälkeen sopimus uusittiin julkisen kilpailutuksen myötä. 

– Acute on toiminnallemme luontevin valinta. Työterveys on nykyään mobiilia ja skaalautuvaa, jolloin myös potilasjärjestelmän tulee olla, Keski-Uudenmaan Työterveyden toimitusjohtaja Samuli Salanterä sanoo.  

Acute vakuutti monipuolisuudellaan 

Acuten avoimet REST-rajapinnat tuovat laajasti mahdollisuuksia, mikä nähdään selkeänä lisäarvona. 

– Panostamme monien palvelutuottajien digitaalisiin ratkaisuihin, kuten videovastaanottoon, chat-toimintoon ja hyvinvointikartoituksiin, jotka on hankittu Acuten yhteistyökumppaneilta ja rakennettu mukaan järjestelmään. 

Pääkäyttäjälle tarjottu tuki niin neuvojen kuin koulutusten muodossa saa Salanterältä paljon kiitosta. 

Acuten avoimet REST-rajapinnat tuovat laajasti mahdollisuuksia, mikä nähdään selkeänä lisäarvona.

– Yksi Vitecin ehdoton vahvuus on, ettei asiakaspalvelu toimi pelkästään tikettien varassa, eli heille voi aina myös soittaa. 

Keski-Uudenmaan Työterveyden IT-arkkitehtuuri perustuu pitkälti kokonaan selainpohjaisiin järjestelmiin, mikä on monella paikkakunnalla toimivalle yhtiölle järkevää. Acute sopii siis joukkoon, ja sen vahva tietoturva mahdollistaa monenlaiset työskentelytavat, kuten etätyön. 

– Etätyö helpottuu, kun meidän ei työnantajana tarvitse miettiä tietoturvaa järjestelmän osalta. Joustavuus mahdollistaa palveluiden viemisen myös asiakkaan luo.  

Hyvinvointialueet tuovat mahdollisuuksia 

Kun työelämä uudistuu, työterveyden pitää muuttua mukana – niin yksilöiden kuin yhtiöiden toimintojen osalta vaaditaan resilienssiä. 

– Acute mahdollistaa helpon sopeutumisen toimintaympäristön uusiin tarpeisiin, kun Vitec pystyy vastaamaan muutoksiin nopeasti ja huomioi työterveyshuollon erityispiirteet ja vaatimukset hyvin, Salanterä kiteyttää.  

Salanterän johtamat Keski-Uudenmaan Työterveys ja Länsi-Uudenmaan Työterveys toimivat kahdella hyvinvointialueella. Tulevaisuus näyttää, miten alueiden uudistus vaikuttaa työterveyshuoltoon.  

Vitec pystyy vastaamaan muutoksiin nopeasti ja huomioi työterveyshuollon erityispiirteet ja vaatimukset hyvin.

– Acute mahdollistaa, että voimme myös jatkossa viedä työterveyshuollon toimintoja hyvinvointialueiden soteasemille. Voimme tehdä sen tarvittaessa myös kevyellä rakenteella, esimerkiksi yhtenä päivänä viikossa eri puolille aluetta.