Kaj on seurannut kehitystä yrityksen historian alusta asti

Myyntineuvottelija Kaj Ronimuksella on takanaan pitkä, yhteinen historia Vitecin ja sen myötä monien Vitecin asiakkaiden kanssa. Laajamittainen kokemus on syventänyt ymmärrystä asiakkaiden erilaisista tarpeista, ja ihmiset toimivat työssä motivaattorina.

Kaisu Aarno-Kaisti

Viteciläisyyteni ulottuu aina vuoteen 1992 saakka, jolloin aloitin työni silloisen Fysio-DATA Oy:n ensimmäisenä kokopäivätyöläisenä. On hauskaa muistella, kuinka valtavaa kehitystä sen jälkeen on tapahtunut: Lerput, korput ja Dosit ovat saaneet väistyä selainsoftan ja pilvipalvelun tieltä. Toiminta on ammattimaistunut, ja rinnalle on tullut iso joukko osaavia kollegoita. 

Vuodet ovat syventäneet ammattitaitoani myynnin ja markkinoinnin tehtävissä sekä ymmärrystä asiakkaiden toimintaympäristöstä ja eri terveydenhuollon ammattilaisten tarpeista, mikä helpottaa kommunikointia ja auttaa kullekin asiakkaalle sopivan ratkaisun löytämisessä. Ilokseni olen huomannut, että myös asiakaspuolella on tapahtunut toiminnan ammattimaistumista.  

Asiakkaiden palveleminen motivoi 

Asiakkaat osaavat vaatia järjestelmiltä entistä enemmän – he haluavat tietää senkin, mitä on konepellin alla. Ei ole harvinaista, että toiminnallisten vaatimusten ohella ostajaa kiinnostavat monet muutkin seikat, kuten palvelun saatavuus, turvallisuus, tiedonhallinta, järjestelmän jatkokehitys, projektinhallinta, tukipalvelut ja integroitavuus. On mukava myydä järjestelmää, joka vastaa hyvin näihin vaatimuksiin ja josta saa myönteistä palautetta. 

Vaikka työni on erittäin mielenkiintoista, sen ensisijaisena moottorina toimivat ihmiset, ei tekniikka.

Vaikka työni on erittäin mielenkiintoista, sen ensisijaisena moottorina toimivat ihmiset, ei tekniikka. Olen aina saanut iloa asiakkaiden palvelemisesta, ja erityisen antoisana olen kokenut pitkät asiakassuhteet, jotka nostavat monenmoisia lämpimiä muistoja pintaan. Yritän parhaani mukaan olla luottamuksen arvoinen, jotta näitä ilon aiheita olisi jatkossakin tarjolla. 

Mielenkiintoinen tulevaisuus terveydenhuollossa 

Terveydenhuollon alueella tapahtuvat jatkuvat muutokset pitävät oman ammatillisen mielenkiintoni tason korkeana. On ollut lohdullista havaita, että joskus ikävätkin asiat näyttävät lopulta saavan aikaan jotain hyvää.  

Uskon, että ACUTElla on vielä paljon annettavaa, kun suomalaista terveydenhuoltoa organisoidaan uudelleen.

Pandemia on jo avannut tietä digitaalisten palveluiden laajemmalle käytölle osana terveydenhuoltoa. Sen myötä on syntynyt uusia liiketoimintamalleja, jotka saattavat tuoda helpotusta esimerkiksi alueille, joissa välimatkat ovat pitkiä ja terveydenhuollon osaajista on pulaa. Mielestäni viime vuodet ovat hyvin osoittaneet, että tietojärjestelmien synnyttämä data voi auttaa seulomaan tehokkaimmat hoitomenetelmät silloinkin, kun tutkittua tietoa on vähemmän saatavissa.  

Lähitulevaisuuskin näyttää erittäin mielenkiintoiselta. Uskon, että ACUTElla on vielä paljon annettavaa, kun suomalaista terveydenhuoltoa organisoidaan uudelleen. 

Kuka: Kaj Ronimus, myyntineuvottelija 
Mitä tekee: Neuvottelee asiakkaiden kanssa heille sopivista ACUTE-ratkaisuista. 
Polku: Tullut taloon 1992, kun yritys toimi vielä eri nimellä. Alusta asti toiminut myynti- ja markkinointitehtävissä, mutta aluksi teki myös koulutuksia ympäri Suomea.  
Erityistaito: aito halu palvella asiakkaita. 
Motto: Ole ihminen ihmiselle.