Käyttäjäystävällinen ajanvarauspalvelu lääkärikeskuksille

Moni tämän päivän asiakas osaa odottaa ja usein edellyttääkin mahdollisuutta sähköiseen ajanvaraukseen. Sujuvinta asiakkaan kannalta on, että ajanvaraus on saumaton palvelu lääkäriaseman tai -keskuksen verkkosivustolla, ja sitä on helppo käyttää mobiililaitteilla. Crasman tuottaa Acute-potilastietojärjestelmään integroituja sähköisiä ajanvarauspalveluita.

Acuten käyttäjille on tarjolla uusi, potilastietojärjestelmään integroitava palvelu: Crasmanin tuottama ajanvaraustoiminnallisuus. Yhteistyö Vitecin kanssa alkoi yhteisen projektin kautta, jossa Acute-potilastietojärjestelmää käyttävälle lääkäriasemalle toteutettiin verkkopalvelu, jonka yhtenä osana oli Acuten kanssa keskusteleva sähköinen ajanvaraus.

Sähköinen ajanvaraus toteutetaan aina asiakasyrityksen ilmeen mukaisena ja tarpeisiin mitoitettuna.

– Olemme huomanneet, että vaikka ajanvarauksessa kyse on käyttäjälle melko yksinkertaisesta toiminnosta, vaihtelevat eri lääkärikeskusten tarpeet merkittävästikin. Toisille riittää kevyt toteutus ja toiset toivovat laajempia kokonaisuuksia, joissa voi olla monia erilaisia toimintoja ja vaatimuksia. Crasmanin ajanvarauspalvelu toteutetaan aina asiakasyrityksen ilmeen mukaisena ja tarpeisiin mitoitettuna, kertoo Anu Hakkarainen Crasmanilta.

Hän näkee, että yrityksen brändin mukainen ja lääkärikeskuksen asiakkaalle helppokäyttöinen sähköinen ajanvaraus on terveyspalvelumarkkinoilla hyvä kilpailuvaltti. Ihmiset toivovat sujuvuutta ja sähköisellä ajanvarauksella on merkittävä rooli asiakaskokemuksen muodostumisessa verkossa.

Tärkeintä on käyttäjä

Crasmanilla kaikkien verkkopalvelujen suunnittelu aloitetaan palvelun käyttäjästä.

– On tärkeää, että palvelua on helppo ja turvallinen käyttää kaikilla laitteilla. Asiakkaat haluavat usein muistutuksen ajasta ja tarvittaessa ajan peruutuksen pitää sujua vaivattomasti. Toimiva, sähköinen ajanvaraus laskee myös merkittävästi kynnystä varata aika, hän lisää.

– Suosittelemme aina kytkemään verkkopalveluihin analytiikkaa, jonka avulla voidaan tarkastella itse prosessia: onko jokin kohta palvelussa hankala käyttää, niin että käyttäjän varaus keskeytyy tai menee vikaan? Todellisen käyttäjätiedon avulla palveluita pystytään myös parantamaan, Hakkarainen kertoo.

Terveydenhuollon ammattilaisten on oltava varmoja siitä, että sähköinen ajanvaraus tuottaa virheetöntä tietoa.

Crasmanin julkaisualustalla on Nixun tietoturvasertifikaatti ja toteutuksissa huomioidaan GDPR-vaatimukset. Näin palvelun tilaaja ja käyttäjät voivat luottaa siihen, että sovellukset ovat tietosuojan kannalta asetusten mukaisia. Terveydenhuollon ammattilaisten on myös voitava olla varmoja, että sähköinen ajanvaraus tuottaa tiedot potilastietojärjestelmään virheettömästi. Palvelun luotettavuuteen sitoudutaan sekä Vitecillä että Crasmanilla.

Crasman on erikoistunut digitaalisten palvelujen suunnitteluun. Usein ajanvarauspalvelu-projektin myötä saatetaan huomata myös sisäisiä kehittämiskohteita tai uusia digitaalisten palveluiden tarpeita.

– Meiltä saa apua myös sisäisten toimintojen digitalisointiin. Palveluihimme kuuluvat lisäksi muun muassa ekstranetien, sekä verkkosivustojen ja -kauppojen rakentaminen.

Crasman löytyy Acute Marketista tai voit kysyä suoraan lisätietoja Anulta tai www.crasman.fi.

Avoin, laajennettava rajapinta tekee Acutesta modernin ja avoimen terveydenhuollon sovellusalustan. Lue lisää Acusfääristä.