06 lokakuuta 2023

Jo yli kymmenen vuotta yhteistyötä

Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla työterveysasiakkaita palveleva Härmämedi on kasvanut digitaalisuuteen yhdessä Vitec Acuten kanssa. Toukokuussa järjestelmään aktivoitu tekstiviesti-ilmoittautuminen otettiin ilolla vastaan.

Kun Härmämedi perustettiin Kauhavalla vuonna 2012, otettiin Acute-potilasjärjestelmä heti käyttöön. Härmämedissä on oltu tyytyväisiä järjestelmään ja yhteistyöhön Vitec Acuten kanssa.

– Olemme kasvaneet yhdessä ja digitaalisuus on kehittynyt valtavasti näiden yli kymmenen vuoden aikana. Vitec Acute on kehitysmyönteinen ja lähtee innokkaasti mukaan projekteihin. Yritys kannustaa antamaan palautetta kentältä, se on hyvä juttu! Asioiden hoito sujuu nopeasti ja puhelimessa kuulee tuttuja ääniä, Härmämedin vastaava sairaanhoitaja Annukka Mäki kertoo.

Vitec Acute on kehitysmyönteinen ja lähtee innokkaasti mukaan projekteihin.

Sujuvuutta ilmoittautumiseen

Mäki toimii Härmämedissä Acuten pääkäyttäjänä ja tietosuojavastaavana. Hänen työpäiviinsä kuuluu monipuolisesti muitakin tehtäviä, kuten sairausvastaanottoa, lääkäreiden avustamista ja hoidontarpeen arviointia.

– Olemme viime aikoina uudistaneet raportointiamme Acutessa, ja toukokuussa otimme käyttöön tekstiviesti-ilmoittautumisen, jolla työterveysasiakas voi ilmoittautua vastaanotolle lähettämällä tekstiviestin.

Vaikka käyttöönotto oli yksinkertaista järjestelmätasolla, edellytti se muutoksia prosesseissa, kuten Kanta-palveluiden suostumuskyselyissä ja asiakkaiden osoitetarkistuksissa.

– Koulutimme lääkärit ja hoitajat kyselemään suostumukset ja muut tiedot. Hyvin se lähti käyntiin.

Nykyään ilmoittautuminen sujuu nopeasti, eikä asiakas ole ilmoittautumisjonossa, kun vastaanottoaika alkaa.

– Ajat pitävät paremmin kutinsa, eikä vastaanottotiskillä tarvitse sanoa ääneen henkilökohtaisia tietojaan. Toimipisteissämme, joissa ei ole asiakaspalvelijaa, vastaanottaja näkee asiakkaan saapumisen järjestelmästä, Mäki iloitsee.

Lämmin suositus Acutelle

Mäki kiittelee Acuten ominaisuutta, jolla voidaan ylläpitää työnantajien erilaisia sopimuksia. Moni muukin ominaisuus helpottaa työtä.

– Sairauslomahälytykset auttavat huomaamaan varhaisen vaiheen puuttumisen tarpeita. Yritysten HR-palvelut voivat syöttää järjestelmään myös Härmämedin ulkopuolella kirjoitetut sairauspoissaolot.

Tietoturva-asiat ovat kunnossa, jolloin järjestelmää voi käyttää turvallisin mielin niin kotona kuin työmaalla.

Mäki suosittelee järjestelmää lämpimästi muillekin terveydenhoitoalan toimijoille.

– Tietoturva-asiat ovat kunnossa, jolloin järjestelmää voi käyttää turvallisin mielin niin kotona kuin työmaalla. Ja Vitec Acute pysyy ajan hermolla!