Järkevä kokonaisuus muodostuu toimivista yksityiskohdista

Järjestelmäarkkitehti Juho Kunnari pyrkii työssään vaikuttamaan siihen, että kokonaisuudet toteutetaan ketterästi, mutta samalla huomioidaan kuitenkin vakaa tuotekehitys. ACUTEn kytkettävyydessä muihin järjestelmiin kokonaisuuksien hallinta on avainasemassa.

Juho Kunnari istuu työpisteellään kuulokkeet korvissa ja katsoo hymyillen kuvasta sivuun. Työpöydällä on kaksi isoa näyttöä.

Kaisu Aarno-Kaisti

Työurani Vitecillä alkoi keväällä 2019. Headhunter otti yhteyttä sopivaan aikaan ja sai minut kiinnostumaan uusista haasteista. Innostuin Vitecin tarjoamasta itselleni erilaisesta, mielenkiintoisesta toimialasta ja mahdollisuudesta vaikuttaa oman työni sisältöön ja työtehtäviin.

2000-luvun alussa opiskelin Tampereen teknillisessä yliopistossa signaalinkäsittelyä ja teollisuustaloutta sekä tietoliikenneverkkoja ja -protokollia. Valmistuin vuonna 2007. Urallani olen päässyt tekemään töitä laaja-alaisesti niin kehittäjänä ohjelmistoprojekteissa kuin konsulttina asiakasmäärittelyissä ja projektinhallinnassa.

Kokonaisuudenhallinnalla varmuutta käyttäjälle

Vahvuuteni on asioiden nopea omaksuminen ja yhteenliittäminen. Pystyn katsomaan asioita riittävän ylhäältä, jolloin liitokset muihin kokonaisuuksiin näkee, mutta toisaalta kykenen myös paneutumaan yksityiskohtiin. Tästä on apua, kun on tarve ymmärtää asiakkaan tavoite ja kääntää se tehtäväksi kehitystiimille.

Asioiden yksinkertaistaminen ja yhteenliittäminen tekee ACUTEn käytön helpommaksi ja sujuvammaksi loppukäyttäjien kannalta.

Vuosien varrella ACUTE on kasvanut suureksi kokonaisuudeksi. Järjestelmä sisältää paljon hyödyllisiä toiminnallisuuksia, mutta kaikkea ei välttämättä ole vielä mietitty loppuun kokonaisuuden kannalta. Tehtävänkuvaani kuuluu uusien toiminnallisuuksien suunnitteleminen, ja katson myös kokonaisuuksien perään. Huolehdin, että järjestelmän kokonaisuus kehittyy haluamaamme suuntaan.

Asioiden yksinkertaistaminen ja toisiinsa liittäminen tekee ACUTEn käytön helpommaksi ja sujuvammaksi loppukäyttäjien kannalta sekä mahdollistaa meille paremman tuotteen kehittämisen ja kokonaisuuden hallinnan.

Integroitava järjestelmä on käyttäjälle hyödyllinen

Vitecille pyrin tekemiselläni tuomaan ketteryyttä kokonaisuuksien toteuttamiseen huomioiden samalla sen, että tuotteen on oltava vakaa ja siitä on oltava hyötyä käyttäjille. Tuotetta kehitetään kuitenkin nimenomaan asiakkaita varten.

Yksi ACUTEn vahvuuksista on sen integroitavuus.

Kokonaisuuksien hallinta takaa sen, että ACUTE on helposti kytkettävissä muihin järjestelmiin. Yksi ACUTEn vahvuuksista onkin mielestäni sen integroitavuus. Tuemme suoraan kansallisia terveysstandardeja esimerkiksi tiedonsiirron osalta, ja moderni avoin rajapinta tarjoaa useita mahdollisuuksia hyödyntää erilaisia kumppanien sovelluksia.

Työssäni haasteita luovat töiden priorisointi ja se, että uutta tehtävää ja parannettavaa on paljon. Nautin kuitenkin työstäni sen monipuolisuuden vuoksi, ja olen omimmillani päästessäni huolehtimaan sekä kokonaisuuksista että tarkemmista yksityiskohdista.

Kuka: Juho Kunnari, järjestelmäarkkitehti
Mitä tekee: Katson järjestelmän eri kokonaisuuksien perään.
Polku: Aloittanut Vitecillä keväällä 2019.
Työssä motivoi: Monipuolisuus ja työyhteisö.
Erityistaito: Ongelmanratkaisu.
Motto: Kaikki mikä kannattaa tehdä, kannattaa tehdä myös hyvin. — Adolphe Monod