14 helmikuuta 2022

Järjestelmäarkkitehdistä tiiminvetäjäksi

Vitecillä järjestelmäarkkitehtina toiminut Juho Kunnari on siirtynyt operaatiotiimin vetäjäksi. Operaatiotiimi vastaa ACUTE-palvelun ylläpidosta. Tiimin kokoonpanossa on ollut viime vuoden lopussa useampia muutoksia, ja myös tiiminvetäjän rooli vapautui vuoden vaihteessa. Juho haki tehtävään, sillä hän koki olevansa valmis kokeilemaan urallaan jotain uutta.

Juho Kunnari istuu työpisteellään kuulokkeet korvissa ja katsoo hymyillen kuvasta sivuun. Työpöydällä on kaksi isoa näyttöä.

Tytti Wallenius

– Minulla ei ole aiemmin ollut esihenkilövastuuta, ja muutos tuntuikin aluksi hieman pelottavalta. Nyt jälkeenpäin ratkaisu on tuntunut oikealta. Uusi rooli antaa minulle mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä sekä oppia uutta, Juho sanoo.

Juho on aina pitänyt työstään järjestelmäarkkitehtina, eikä hän nytkään jätä vanhaa tehtäväänsä kokonaan. Se, miten vanha ja uusi rooli sulautuvat yhteen, on vielä työn alla.

– Arkkitehdin työt jäävät kuitenkin nyt vähemmälle, sillä en ota esihenkilön roolia mitenkään kevyesti, vaan haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin. On kuitenkin mukavaa, että entinen roolini vahvana asiantuntijana säilyy ja tuo pientä vaihtelua omaan työarkeen.

Juho ei ole ainut tiimin uusi työntekijä. Maaliskuussa tiimissä aloittaa kaksi täysin uutta viteciläistä. Juho toivookin, että uusi tiimi hioutuu hyvin yhteen ja uusi osaaminen tuo mukanaan oivalluksia.

– Kehitystyölle on annettu aiempaa enemmän tilaa, joten tulevaisuudessa pyrimme kehittämään operaatiotiimin toimintaa ja luomaan entistä enemmän automaatioita, mikä helpottaa ongelmien ennakoinnissa ja ratkaisemisessa, Juho kiteyttää.