Hyvä asiakkaamme – olemme tukenanne!

Haluamme suojella teitä ja omaa henkilökuntaamme koronavirustartunnoilta. Siirryimme 1.6. alkaen riskitasolle 1 ja työskentelemme etänä ainakin 31.8.2020 saakka. Olemme myös laatineet suunnitelman lähitöihin palaamisen turvallisuuden varmistamiseksi. Suunnitelma otetaan käyttöön, kun rajoituksia puretaan lisää.

Asiakkaiden yhteydenotot ovat poikkeusaikana tulleet enenevissä määrin asiakasportaaliin, mistä olemme erittäin kiitollisia. Pyrimmekin jatkossa siihen, että asioiden käsittely hoituu parhaiten juuri portaalin kautta.

ACUTE ja kaikki palvelumme toimivat normaalisti. Asiantuntijamme ovat käytettävissänne ja valmiita avustamaan kaikissa järjestelmään liittyvissä kysymyksissä.

Helsingin Sanomat kirjoittaa koronakriisi-artikkelissaan pandemian vaikutuksista suomalaiseen hyvinvointivaltioon.

Moni asiantuntija jakaa huolen siitä, että nyt jylläävällä pandemialla on kauaskantoiset vaikutukset. Koronapandemia tulee kuormittamaan peruspalveluita ja erityisesti perusterveydenhuoltoa. Rajoitustoimilla saattaa olla jopa suurempia terveyshaittoja kuin itse koronaviruksella. Peruspalveluja pidetään hyvinvointivaltion kulmakivenä, mutta kestääkö nykyinen järjestelmämme taloustaantuman ja palveluiden kysynnän kasvun?

Juuri nyt tarvitaankin rohkeita avauksia, jotta poikkeuksellinen tilanne saadaan purettua hallitusti. Nyt, jos koskaan, tulisi syventää yksityisen ja julkisen terveydenhuollon yhteistyötä. Vaikka palveluiden tuottamiseen liittyy eettisiä ja kilpailullisia erityispiirteitä, nykytilanne on yhteistyön syventämisen kannalta erinomainen.

Yhteisen poliittisen näkemyksen löytäminen ja lainsäädännön muutokset ovat edellytys yhteistyön onnistumiselle. Se, mihin me voimme yhdessä vaikuttaa, on tiedonkulun parantaminen hoitopolkujen yhteensovittamisessa monialaisen palvelutarpeen asiakkaiden ja organisaatioiden välillä. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii ACUTEn integraatioalustahanke Intersystemsin kanssa.

Jaksetaan vielä pitää turvavälit kunnossa ja pestä käsiä, jotta pysymme toimintakykyisinä siirryttäessämme takaisin uuteen normaaliin.

Tsemppiä työhön ja mukavaa kesää! Teette tärkeää työtä pandemian pysäyttämiseksi.

Terveisin
Janne Vainio

toimitusjohtaja

Tässä vielä lopuksi muutamia linkkejä, joista uskomme olevan hyötyä meille kaikille:

ELY-keskusten tietopankki koronaviruksesta yrittäjille 
Suomen Yrittäjien kattava tietopankki koronaviruksesta yrittäjille 
Suomen Yrittäjien usein kysytyt kysymykset koronaviruksesta 
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronavirusuutiset 
Työterveyslaitoksen ohjeita työpaikoille koronavirusepidemian ehkäisyyn 
Verottajan uutishuone koronatilanteesta 

Lue myös toimitusjohtajan tuorein blogiteksti, jossa aiheeseen poraudutaan vielä syvemmälle.