12 joulukuuta 2022

Hyppy pöydän toiselle puolelle

Triathlonia harrastava Ina Mäkinen päätti seurata unelmiaan ja opiskeli itselleen uuden ammatin IT-alalta. Hoitoalan tietotaito ja ymmärrys tukevat sovellusasiantuntijaa päivittäisessä työssä.

Ina Mäkinen seisoo korkealla näköalatornissa pyöräilykypärä päässä. Ympärillä levittäytyy kaunis, suomalainen järvimaisema.

IT-tukihenkilöksi valmistunut Ina Mäkinen sai toukokuussa 2022 tiedon, että hänet on valittu sovellusasiantuntijaksi Vitecille. Tuttavan suositukset auttoivat Inaa löytämään elämänsä ensimmäisen IT-alan työpaikan. 

– Valmistumisen jälkeen jätin 10-vuotisen lähihoitajan uran taakseni ja siirryin IT-alalle. Valinta on osoittautunut oikeaksi, ja olen todella viihtynyt niin sanotusti pöydän toisella puolella. 

Työssäni pääsen käyttämään tietotaitoa sote-alalta ja oppimaan uutta teknologian saralla.

Kokemus potilastietojärjestelmien käyttämisestä on auttanut Inaa merkittävästi sovellusasiantuntijana. Lisäksi asiakaspalvelutyö ja nopeiden päätösten tekeminen ovat vanhasta työstä tuttuja. 

– Olen aina ollut kiinnostunut teknologiasta ja sen hyödyntämisestä. Työssäni pääsen käyttämään tietotaitoa sote-alalta ja oppimaan uutta teknologian saralla. Olen havainnut, että ongelmanratkaisu on minulle luontaista, ja sitä pääsen tekemään päivittäin asiakkaiden kanssa. 

Kohti kokonaisvaltaista asiantuntijuutta 

Sovellusasiantuntijana Acute-järjestelmän haltuun ottaminen on avainasemassa työssä onnistumiselle. Perehtymiseen Ina on kokenut saaneensa paljon tukea ja aikaa. 

– Järjestelmään kiinni pääseminen vie aikaa jonkin verran. Olen saanut riittävästi aikaa, kärsivällistä opetusta ja valtavasti tukea kollegoiltani. 

Asiantuntijana Ina kokee kehittyvänsä jatkuvasti, ja työ Service Deskin puolella antaa joka päivä uutta. 

– Minua kiinnostaa IT-alalla hyvin monipuoliset tehtävät, mutta tällä hetkellä haluan oppia kaiken mahdollisen Service Deskin sisällä. Siellä saan käyttää ongelmanratkaisutaitojani ja työ on hyvin vaihtelevaa, mistä pidän. 

Yhteisöllisyys auttaa viihtymään 

Työyhteisön Ina kokee yhdeksi parhaimmista asioista Vitecillä. Matala hierarkia ja yhteisöllisyys ovat yllättäneet hänet positiivisesti. 

– Olemme kaikki yhtä porukkaa, kunnioitamme toinen toisiamme ja kenenkään statuksella ei ole merkitystä. Esimies on osa yhteisöä, ja hänen kanssaan voi keskustella matalalla kynnyksellä. Tämä on merkittävä etu työssä viihtymiselle. 

Työn joustavuus ja etätyömahdollisuudet edistävät työntekijöiden hyvinvointia. Triathlonia harrastavalle Inalle työ Vitecillä on vapauttanut aikaa ja energiaa rakkaalle harrastukselle. 

– Uusi työ on antanut mahdollisuuden optimoida vapaa-ajankäyttöä entistä paremmin. Kestävyysurheilu on lähellä sydäntäni, ja on yllättävän mukavaa, että työn ohella siihen riittää taas energiaa.