”Ei kiitos” suurille mahdollisuuksille!

Vaatii kurinalaisuutta sanoa ”ei kiitos” suurille mahdollisuuksille, joita tulee eteen ehkä vain kerran elämässä. Korona on haastanut yritysten investointisuunnitelmat ja se vaikuttaa myös Vitecin liiketoimintaan. Apua on haettu roadmap-suunnittelusta.

Hyödynsimme Business Model Canvas -työkalua tuoteinvestointien suunnittelussa ja muokkasimme siihen itsellemme sopivan mallin. Tarkastelimme potentiaalisia tuotekehitysinvestointeja, jotka tuottaisivat asiakkaille mahdollisimman paljon lisäarvoa.

– Tässä ajassa on tärkeää rakentaa tulevaisuuden tarpeita, ei nykyhetken toiveita, Vitec Acute Oy:n toimitusjohtaja Janne Vainio kuvailee.

Malli auttoi hahmottamaan, mitä ACUTEn käyttäjät todella haluavat ja millaiset resurssit Vitecillä on vastata asiakkaiden tarpeisiin. Roadmap-työskentelyssä tärkeitä oli osallistaminen ja dialogi. Kaikki pääsivät arvioimaan investointeja yhteisten kriteerien kautta.

– Hyvät investointipäätökset edellyttävät todellisuuden kohtaamista, kriittistä arviointia menneistä päätöksistä ja hyvää dialogia!

Nyt tuoteinvestoinneille on taas annettu uutta suuntaa.

– Aika näyttää, kuinka hyvin se toimii! Me olemme syvästi intohimoisia tuotettamme kohtaan. Haluamme varmistua aina siitä, että jokainen terveydenhuollon ammattihenkilö voi luottaa järjestelmään ja vapauttaa aikaa asiakkaalle. Toimintakulttuurimme kuuluu vahvasti kärsivällisyys ja parhaimmillaan se tarkoittaa sitä, että luomme kestäviä ratkaisuita, jotka tuovat selkeää lisäarvoa asiakkaillemme. Uskalletaan unelmoida!