Docrates Syöpäsairaala otti käyttöön ACUTEn vakuutusyhtiöliittymän

ACUTEn vakuutusyhtiöliittymäpalvelu avaa yhteydet potilastietojärjestelmän ja vakuutusyhtiöiden välille. Vitecin pitkäaikaisen asiakkaan Docrates Syöpäsairaalan ACUTE-järjestelmän ja OP Pohjolan välille avattiin yhteys joulukuussa 2020.

Sonja Sjögren

Vitecin ensimmäinen vakuutusyhtiöliittymäprojekti alkoi syksyllä, ja liikenne Docrates Syöpäsairaalan ja OP-Pohjolan välille saatiin avattua joulukuussa.  

– Yhteistyö oli mutkatonta ja sisälsi arvokasta vuorovaikutusta asiakkaan kanssa. Projektin myötä löysimme paljon uusia palveluamme tukevia toimintatapoja ja uskoisin, että sitä kautta myös asiakkaamme toiminta tehostuu, iloitsee Vitecin palvelupäällikkö Anne Uusi-Kyyny

Docrates Syöpäsairaala on erikoistunut ainoana yksityisenä sairaalana syövän diagnostiikkaan ja hoitoihin. Docraten sairaanhoitaja ja tiimiesimies Nina Kämppi toivoo integraation nopeuttavan erityisesti asiakaspalvelun ja taloushallinnon työtä, ja sen myötä parantavan asiakaskokemusta.   

– Useat potilaamme käyttävät sairaskuluvakuutuksia, joten tehokas ja nopea läheteliikenne on tärkeässä roolissa. Toivomme muutoksen näkyvän potilaan suuntaan entistäkin sujuvampana ja nopeampana palveluna. Syöpä ei odota, ja meidän on palveltava kaikkia potilaitamme viiveettä.  

Docrateella yhteistyö Vitecin kanssa on koettu onnistuneeksi, ja käyttöönotto on sujunut vauhdikkaasti.  

– Olemme saaneet hyvää tukea ja opastusta omalta nimetyltä palvelupäälliköltä Anne Uusi-Kyynyltä. Ensimmäisen sähköisen maksusitoumuspyynnön kanssa tuli pieniä haasteita, mutta onneksi Anne oli heti selvittämässä asiaa. Saimme nopeasti kokonaisuuden toimimaan, ja pyyntöjä on nyt lähtenyt hyvin eteenpäin, kertoo Nina.  

Fiksulla integraatiolla tehokkuutta ja nopeutta arkeen 

ACUTEn vakuutusyhtiöliittymäpalvelun tarkoituksena on helpottaa maksusitoumuspyyntöjen sekä e-lääkärinlausuntojen lähettämistä ja maksusitoumusten kirjaamista ACUTE-järjestelmän ja vakuutusyhtiön välillä.  

– Palvelun toteutuksessa hyödynnämme ACUTE-liittymäpalvelukokonaisuutta, jossa on tekninen kyvykkyys kommunikoida eri vakuutusyhtiöihin, kertoo Anne.  

ACUTEssa maksusitoumuspyynnöt ja niihin tulleet vastaukset, maksusitoumus tai hylkäävä päätös ovat helposti nähtävissä maksusitoumusten seurannassa.  

Miten ACUTEn vakuutusyhtiöliittymäpalvelun saa käyttöön? 

Asiakas tekee sopimuksen palvelun käytöstä Vitecin kanssa ja saa käyttöönsä TietoEVRYn BIX -palvelun ja samalla vakuutusyhtiöliittymän. Vitec huolehtii palvelun käyttöönotosta, ylläpidosta, virheenselvityksestä ja asiakastuesta. Asiakas sopii käyttämänsä vakuutusyhtiön kanssa palvelun aloittamisesta. Vitec kytkee palvelun päälle ja tekee tarvittavat tekniset järjestelmätason määritykset sekä mahdolliset muut muutokset. Vitec pyrkii järjestämään asiakkaan tarvittavat tiedot myös vakuutusyhtiöiden tietoon, mutta palvelun käyttöönottotilauksen vakuutusyhtiölle tekee asiakas. Vitec opastaa asiakkaalle ne perustietomääritykset, joiden ylläpito on asiakkaan vastuulla ja kouluttaa asiakkaan palvelun käyttöön. Koulutus kuuluu käyttöönottoon.