Chrome korvaa Internet Explorerin ACUTEn ykköstason tuen selaimena

Vitec Acute Oy suosittelee ACUTE-ohjelmiston käyttöä jatkossa Googlen Chrome-selaimella, joka nousee nyt ykköstason tuen piiriin. Internet Explorer jää alemman tason tuetuksi selaimeksi, joten jatkossa sen suhteen ylläpidetään vain kriittisiä yhteensopivuuksia.

Kaisu Aarno-Kaisti

ACUTE on SaaS-ohjelmisto (Software as a Service), eli ohjelmistoa käytetään selaimen kautta. Historian alusta asti ohjelmisto on optimoitu Internet Explorer (IE) -selaimelle, jonka ohi kuitenkin nykyään modernit selaimet ovat kehittyneet.  

Jatkossa ACUTEn käytettävyys on paras Googlen Chrome-selaimessa, johon ACUTEn virallinen ja ensisijainen tuki Internet Explorerista siirtyy. Ykköstason tuki huolehtii, että käyttöliittymä on täysin virheetön sitä tukevien selainten kanssa.  

– Internet Explorerin tippuminen toisen tason tuen piiriin tarkoittaa, että sen suhteen korjataan jatkossa enää vain kriittiset yhteensopivuusasiat, ja jossain kohtaa myöhemmin siitä luovutaan kokonaan, Vitecin järjestelmäarkkitehti Juho Kunnari tarkentaa. 

Jatkossa ACUTEn käytettävyys on paras Googlen Chrome-selaimessa.

Microsoftin vastine nykypäivän selaimiin on Edge, johon Windowsin tulevaisuuskin rakennetaan. ACUTEn tuen piiriin Edge liitetään alkuvuonna 2022.  

– Myöhemmin lisäämme mahdollisesti vielä muita selaimia tuen piiriin.  

Tietoturva on ykkösasia 

Tietoturva on vahvasti painotettuna kaikessa Vitecin tekemisessä. Koska Microsoft ei ole enää pitkään aikaan aktiivisesti kehittänyt Internet Exploreria, selain ei myöskään ole enää tietoturvallinen.  

Tukitason muutos ei heti aiheuta asiakkaalle toimenpiteitä, mutta omia käyttötottumuksiaan kannattaa hiljalleen muokata, mikäli Internet Explorer on edelleen selaimena käytössä.  

– Suosittelemme kaikkia rohkeasti kokeilemaan ACUTEn käyttöä Chromen kanssa, Juho kehottaa.  

Kehitystyössä panostetaan moderneihin selaimiin 

Internet Explorerin toimintaideologia on erilainen esimerkiksi Googlen Chromeen, Microsoftin Edgeen tai Mozillan Firefoxiin verrattuna. Erot tulee aina kehitystyössä ottaa huomioon, mikä aiheuttaa web-kehittäjille ylimääräisiä haasteita. Tuen painottaminen moderniin selaimeen antaa kehitysmielessä Vitecille uusia mahdollisuuksia.  

Moderni selain mahdollistaa meille kehityksen näkökulmasta uusien ominaisuuksien käyttöönottamisen.

– Kaikki kehitystyö ei aina suoraan näy asiakkaalle. Moderni selain kuitenkin mahdollistaa meille kehityksen näkökulmasta uusien ominaisuuksien käyttöönottamisen, mikä sujuvoittaa ohjelmoijiemme työtä, Juho selventää.  

Uudet selaimet ovat myös suorituskyvyltään parempia ja nopeampia käyttää. Chromen nosto ykköstason tuen selaimeksi mahdollistaa siinä myös ACUTEn lisälomakkeiden käytön.