Acuten käyttökokemuskyselyssä jo lähes 2 500 vastausta
Otimme kesällä käyttöön sähköisen käyttökokemuskyselyn, jonka avulla voimme mitata Acute-käyttäjien kokemuksia potilastietojärjestelmän helppokäyttöisyydestä ja hyödyllisyydestä. Vastauksia on tullut lyhyessä ajassa runsaasti, kiitos aktiivisten käyttäjien!
Vitec Acuten visiona on vapauttaa terveydenhuollon ammattilaisten aikaa asiakkaille. Jotta voimme lunastaa lupauksemme ja vastata entistä paremmin käyttäjien todellisiin tarpeisiin, haluamme kehittää järjestelmää yhdessä käyttäjien kanssa. Palautteen ja kokemusten kartoittamiseksi olemme kehittäneet yhteistyössä Roidun kanssa käyttökokemuskyselyn. Simppeli kahden väittämän kysely tulee käyttäjille näkyviin Acutesta uloskirjautumisen yhteydessä.
Käyttökokemuskyselyn avulla saamme Acute-käyttäjiltä arvokasta palautetta ja näkemyksiä kehitystyömme tueksi. Kysely on ollut auki muutaman kuukauden, ja palautteita on vastaanotettu jo yli 2 000 kappaletta. Kyselyn kokonaisarvosana on tällä hetkellä 3,7 asteikolla yhdestä viiteen.
– Erinomaisia kehitysehdotuksia on tullut paljon. Hyvä arvosana osoittaa, että olemme viemässä järjestelmää oikeaan suuntaan, mutta kehitettävääkin riittää. Molemmat näkökulmat motivoivat tekemään parasta potilastietojärjestelmää asiakkaille, Emilia toteaa.
Acuten työkalut vaihtelevat ammattiryhmän mukaan
Vastauksia on tullut paljon, osa ehkä samoilta ihmisiltä. Yksi käyttäjä voi antaa palautetta halutessaan useita kertoja – vaikka joka kerta uloskirjautumisen yhteydessä. Näin käyttäjän huomaamat puutteet tai mieleen nousseet parannusehdotukset eivät unohdu, vaan palaute on mahdollista antaa välittömästi.
– Vastaaminen tehdään nimettömästi, mutta me Vitec Acutella näemme, mistä asennuksesta, eli miltä asiakkaalta, vastaus on tullut. Lisäksi näemme, onko vastaus tullut lääkäriltä, hoitajalta vai esimerkiksi toimistosihteeriltä. Näin voimme vetää johtopäätöksiä myös siitä, onko jokin kehitysehdotus erityisesti tietyn ammattiryhmän toivoma, Emilia selventää.
Acuten työkalut poikkeavat jonkin verran eri ammattiryhmien välillä, minkä lisäksi käyttäjät saattavat hyödyntää järjestelmää eri tavoilla. On siis tärkeää saada palautetta toiminnoista monipuolisesti.
Loppukäyttäjien ääni kuuluviin
Kyselyn kaksi väittämää eivät ole täysin tuulesta temmattuja, vaan ne perustuvat tieteellisesti strukturoituun kyselyyn. Käyttäjä arvioi väittämiä asteikolla 1–5. Väittämät ovat:
- Acuten käyttö on helppoa, sekä
- Acuten ominaisuudet vastaavat tarpeitani.
- Lisäksi kyselyssä on vapaan kommentin kenttä.
Molempien väittämien vastausten keskiarvo on samaa luokkaa. Kirjallisissa palautteissa on ollut niin positiivisia kuin kehitystä kaipaavia kommentteja. Uusiakin ideoita on tullut ja pyrimme ottamaan ne huomioon mahdollisuuksien mukaan tulevaisuuden kehitysprosesseissa. Monet ideat ja ehdotukset ovat jo linjassa aiemmin tiedossa olleiden ja suunniteltujen kehitystarpeiden kanssa.
Palaute on arvokasta meidän ohellamme myös työyhteisölle itselleen, ja haluammekin korostaa tätä näkökulmaa kyselyllä ja sen kehittämisellä.
Vaikka vastauksia on tullut jo paljon, Emilia rohkaisee käyttäjiä antamaan palautetta jatkossakin.
– Emme pääse juuri kontaktoimaan loppukäyttäjiä, vaan olemme enemmän tekemisissä pääkäyttäjien kanssa. Tämä kysely on suunnattu loppukäyttäjille, jolloin saamme suoraa palautetta myös heiltä. Palaute on arvokasta meidän ohellamme myös työyhteisölle itselleen, ja haluammekin korostaa tätä näkökulmaa kyselyllä ja sen kehittämisellä, Emilia muistuttaa.
Käyttökokemuskysely pähkinänkuoressa
- Käyttökokemuskyselyn tulos 3,7 asteikolla yhdestä viiteen.
- Noin 2 500 vastausta kolmessa kuukaudessa.
- Yksi henkilö voi antaa palautetta useita kertoja, vaikka joka kerta uloskirjautumisen yhteydessä.
- Kaikki palaute on arvokasta, myös eri ammattiryhmien palautteet.
- Käyttäjien ideat ovat usein linjassa jo aiemmin havaittujen kehitystarpeiden kanssa ja toisaalta välillä asiakkaiden esittämiin toiveisiin voidaan vastata jo olemassa olevalla toiminnolla. Myös täysin uusia ideoita on tullut.
- Vaikka vastauksia on tullut jo paljon, rohkaisemme käyttäjiä antamaan palautetta jatkossakin!