Acusfääri – rajat auki kehityksen nimissä

Acute-potilastietojärjestelmä on ollut tähänkin asti asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä, mutta Acusfääri-konsepti mahdollistaa järjestelmän joustavan kytkemisen myös Acuten ulkopuolisiin sovelluksiin.

Acusfääri on Acuten ulkopuolinen kehä, ekosysteemi, kokonainen asiantuntijaverkosto, jonka kyky palvella asiakasta on suurempi kuin yhdenkään yksittäisen toimijan. Tämän asiantuntijaverkoston avulla Acute-järjestelmää hyödyntävät kehitys- ja muutostarpeet pystytään Acusfäärissä toteuttamaan ennennäkemättömän ketterästi.

Vapaus valita järjestelmätoimittaja

Acusfääri perustuu avoimiin rajapintoihin. Perusjärjestelmää on mahdollista täydentää erilaisilla lisäominaisuuksilla, Acute Plug-in -tuotteilla tai -ominaisuuksilla, jotka ovat syntyneet suoraan asiakkaiden yksilöllisistä tarpeista. Acusfäärissä voidaan tehdä asiakaskohtaisia, ainutlaatuista kilpailuetua antavia tietojärjestelmäkokonaisuuksia tai vaikkapa itsenäisiä mobiilisovelluksia.

Asiantuntijaverkoston kyky palvella asiakasta on aina suurempi kuin yhden yksittäisen toimijan.

– Acuten laajennettava REST-API on ratkaisu heille, jotka haluavat viedä minkä tahansa sovelluskomponenttinsa astetta kehittyneemmälle tasolle tai luoda jotain aivan uutta. Laajennettu rajapinta avaa ovet ulkopuolisille softa-kehittäjille. Se mahdollistaa Acusfäärissä tehtävän kustomoinnin ja järjestelmän laajentamisen asiakkaan omilla sovelluksilla, jotka eivät koskaan tule osaksi Acute-tuotetta, Acusfäärin isä ja Acuten kasvutarinaan tiiviisti vaikuttanut tekninen johtaja Pekka Heimonen kertoo.

Merkittävä kilpailuetu ja kasvumahdollisuus

Mikä tahansa Acutessa oleva data saadaan rajapinnan avulla hyödynnettäväksi ja jatkojalostettavaksi mihin tahansa toiseen tietojärjestelmään. Tämä mahdollisuus yhdistettynä asiakkaan uniikkeihin bisnesideoihin mahdollistaa uusia, markkinoita ravistelevia liiketoimintamalleja.

Laajennettu rajapinta avaa ovet ulkopuolisille softa-kehittäjille.

Avoin, laajennettava rajapinta tekee Acutesta modernin ja avoimen terveydenhuollon sovellusalustan. Se mahdollistaa sovelluskomponenttien muutokset ja laajennukset toisistaan riippumattomasti eikä järjestelmän kehittäminen sido asiakasta yhteen ja samaan järjestelmätoimittajaan ikuisiksi ajoiksi.

– Acusfääri tarjoaa sote-alan toimijoille ja heidän IT-järjestelmiään kehittäville yrityksille yhteisen kasvualustan, Heimonen kiteyttää.

Asiantuntijana Pekka Heimonen, tekninen johtaja, Vitec Software