Työnantaja-extranet

Tehosta yhteydenpitoa työterveysasiakkaisiisi.

Acuten Työnantaja-extranet mahdollistaa yritysasiakkaiden yhteydenpidon työterveyspalvelun tuottajaan. Palvelun avulla asiakasyritys voi ylläpitää työntekijätietoja ja lähettää sairauspoissaolotietoja suoraan työterveyshuollon potilastietojärjestelmään.

Extranet on parametroitavissa ja sovitettavissa tarpeiden mukaan.

Palvelun hyödyt

  • Säästää henkilöstökustannuksissa. Työterveyspalvelujen tuottajan henkilökunnan ei tarvitse ylläpitää ja lisätä sairauspoissaolo- tai työntekijätietoja potilastietojärjestelmään, sillä nämä työt voidaan siirtää asiakasorganisaation itsensä tehtäväksi.
  • Tietojen ajantasaisuus paranee. Kun asiakasyritys lisää itse poissaolotietoja potilastietojärjestelmään, tietojen saanti toimintaa ja raportointia varten nopeutuu.
  • Tietojen oikeellisuus paranee. Kun työterveyden asiakasyritys käyttää
  • Extranet-palvelua ja ylläpitää omatoimisesti oman organisaationsa tietoja, niin prosessi yksinkertaistuu ja virheet vähenevät.
  • Aikaa vapautuu rutiinityöstä. Kun asiakasyritys hoitaa tietojen lisäämisen itsenäisesti, turhat yhteydenotot vähenevät ja aikaa vapautuu tuottavampiin tehtäviin.
  • Palvelun käyttöliittymä skaalautuu myös mobiililaitteisiin. Palvelun käyttöliittymä on responsiivinen, se skaalautuu myös mobiililaitteisiin, joten asiakasyrityksen yhteyshenkilön ei välttämättä tarvitse olla työpisteellä voidakseen käyttää palvelua.

Ota yhteyttä

Kysy lisää: myynti.acute@vitecsoftware.com tai
puhelimella 03 3395 0910.