07 maaliskuuta 2024

Työterveyshuolto Pohde käyttää potilastietojen hallintaan Vitecin Acute-järjestelmää

Acute-potilastietojärjestelmä tukee hyvin työterveyshuollon erityistarpeita.

Työterveyshuolto Pohde tunnetaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen oman tuotannon työterveyshuoltona.

Yksikkö, jonka päätoimipaikka on Ylivieska, toimii Kallion ja Selänteen maantieteellisillä alueilla. Muita suurempia toimipisteitä ovat Nivala ja Haapajärvi, pienten sivutoimipisteiden toimiessa Pyhäjärvellä, Reisjärvellä, Kärsämäellä, Alavieskassa ja Sievissä.

Palvelualuejohtaja Jorma Mäkitalo kertoo, että Vitec Acute on ollut käytössä Kallion ja Selänteen peruspalvelukuntayhtymillä jo ennen hyvinvointialueiden muutosta. Kun muutos tapahtui, potilastietojärjestelmät integroitiin yhteen. Operaatio oli hyvin monimutkainen, mutta saatiin kuitenkin suoritettua yhteistyössä Vitecin asiantuntijoiden kanssa.

– Acute on ollut meillä käytössä jo usean vuoden ajan. Yhteistyömme on ollut sujuvaa, Vitecin asiantuntijat ovat osaavia ja järjestelmä vastaa tarpeitamme hyvin, Mäkitalo kertoo.

Vaatimukset potilastietojärjestelmän valintaan olivat korkeat. Soveltuvuus työterveyshuollon toimintaan, luotettavuus, tietoturva ja käytettävyys ovat olleet keskeisiä tekijöitä valinnassa. Työterveyshuollossa potilastietojärjestelmä toimii myös organisaatiotietojärjestelmänä, joka asettaa erilaisia vaatimuksia kuin pelkkä potilastietojärjestelmä. Lisäksi järjestelmän on tuettava työterveyshuollon erityistarpeita, kuten laskutusta, työkykyseurantaa ja työterveyshuollon lakisääteisiä velvoitteita.

Acute valikoitui Pohteen tarpeisiin sopivaksi ratkaisuksi sen monipuolisten ominaisuuksien ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi. Käyttöönotto etenee suunnitellusti, ja järjestelmä on osoittautunut tehokkaaksi ja luotettavaksi.

Mäkitalo näkee yhteistyön jatkumisen positiivisena. Acute-järjestelmä tarjoaa heille luotettavan ja monipuolisen työkalun potilastietojen hallintaan. Yhteistyön jatkuminen antaa heille mahdollisuuden pysyä ajan tasalla terveydenhuollon digitalisaation tarjoamista eduista ja mahdollisuuksista.

– Työterveyshuolto Pohteen kokemukset Vitec Acute-järjestelmästä ovat olleet positiivisia, Mäkitalo toteaa. Odotamme innolla yhteistyön jatkumista ja Acuteen tulossa olevia, uusia ominaisuuksia.