Matka terveydenhuollosta tietojärjestelmiin

Sovellusasiantuntija Tiina Suvioja on mielissään Vitecin työilmapiiristä ja perehdytyksen laajuudesta. Hänen monipuolinen taustansa terveydenhuollossa tuo vahvan pohjan nykyiseen työhön.

Uusi viteciläinen Tiina Suvioja on pitkän linjan terveydenhuollon ammattilainen, jolla on taustalla kaksi tutkintoa: terveydenhoitaja sekä tietojenkäsittelyn tradenomi. Hän on työskennellyt terveydenhuollossa yli kymmenen vuotta, pääasiassa yksityisellä sektorilla ja työterveyshoitajana. Vuosien aikana usea potilastietojärjestelmä on tullut tutuksi. Tämä monipuolinen kokemus antaa vahvan pohjan nykyiseen työhön Vitecin sovellusasiantuntijana. 

– Työpaikkailmoitus Vitecin kotisivuilla kiinnitti huomioni, sillä Acute oli entuudestaan tuttu. Työtehtävä vaikutti monipuoliselta ja uskoin sen tarjoavan mahdollisuuden oppia uutta, Tiina kertoo. 

Uusi ura Vitecillä 

Tiina työskentelee parhaillaan pääasiassa tukipyyntöjen parissa. Lisäksi työnkuvaan kuuluu myös pientoiminnallisuuksien käyttöönottoja sekä versiopäivitysten testaamista. Perehdytys on sujunut erittäin hyvin, ja siihen on varattu kunnolla aikaa. 

– Vaikka olen käyttänyt ohjelmistoa aiemmin, edelleen on paljon opittavaa. Tukipyyntöjä tulee laidasta laitaan, mikä vaatii syvällistä järjestelmätuntemusta. Päivä päivältä osaamiseni kuitenkin kasvaa. 

Työyhteisössä Tiina on otettu lämpimästi vastaan.  

– Kollegani ovat olleet erittäin mukavia ja avuliaita. Kaikilta on helppo kysyä neuvoa, eikä perehdytyksen jälkeen odoteta, että osaisin kaiken heti itse. Olen viihtynyt erittäin hyvin ja koen olevani selkeästi osa tiimiä, Tiina kehuu. 

Rento ilmapiiri luo viihtyisyyttä 

Tulevaisuudessa Tiina haluaa syventää osaamistaan järjestelmän parissa, ja myös erilaiset kouluttamiseen liittyvät työtehtävät kiinnostavat. Tiina arvostaa Vitecissä erityisesti matalaa hierarkiaa ja rentoa ilmapiiriä. 

– Toimistolla avokonttorissa voin helposti jutella vaikka toimitusjohtajan kanssa, jonka työpiste on suoraan selkäni takana. Lähipäivien yhteiset aamupalat ovat olleet mukavia ja tutustumista helpottava yhteinen juttu, Helsingistä viikoittain Vitecin Tampereen toimistolla käyvä Tiina kiittelee. 

Tiinan monipuolinen kokemus sekä avoimuus uuden oppimiselle ovat antaneet mainion startin uuteen työtehtävään. 

– Olen tykännyt uudesta työstäni ja sopeutunut hyvin. Mukava työyhteisö tekee työstä mielekästä ja odotan innolla, mitä tulevaisuus tuo.