20 syyskuuta 2023

Acute on erinomainen valinta myös aloittavalle yritykselle 

Jo puolisen vuotta lääkäripalveluita tarjonnut Esculmed on tyytyväinen valintaansa käyttää Acute-potilastietojärjestelmää. Ohjelman käyttöönotto sujui hyvin, ja nyt keskustellaan jo laajentumissuunnitelmista.

Huhtikuussa 2023 lääkäripalvelutoiminnan aloittanut Esculmed palvelee asiakkaitaan Jyväskylässä. Yrittäjäpariskunta toimii vastaavana lääkärinä ja sairaanhoitajana heidän tyttärensä hoitaessa asiakaspalvelua. Esculmedin kompaktit tilat taipuvat perusmuotoisesta vastaanottotyöstä aina laboratoriotoimintoihin, kirurgisiin toimenpiteisiin ja heräämöön asti.

– Olemme saaneet jo hieman asiakasvirtaa, ja toiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin – toki lisääkin asiakkaita mahtuu. Pian saamme mukaan myös erikoisalojen lääkäreitä, yrittäjä ja vastaava lääkäri Oleg Jokelainen kertoo. 

Jokelainen on koulutukseltaan keuhkoerikoislääkäri. Suomessa hän on toiminut terveyskeskus- ja yleislääkärinä jo yli 20 vuotta käyttäen monia eri potilastietojärjestelmiä. Nyt Esculmedin käyttöön valikoitui hakukoneen kautta löytynyt Acute. 

– Tutkin etukäteen, miltä järjestelmä näyttää, minkä jälkeen otin yhteyttä Viteciin ja aloimme keskustella hinnasta ja toiminnoista. Kyseessä ei ollut monimutkainen prosessi, vaan tein valinnan Acutesta nopeasti. 

 Apua saa ihan kädestä pitäen

Kokemukset järjestelmästä ovat positiivisia. Käyttöönotto ja perehdytys sujuivat erittäin hyvin, ja kaikki pienetkin haasteet on ratkaistu nopeasti. Yrityksen laajentumiseen liittyvästä järjestelmäkehityksestäkin on jo keskusteltu, sillä loppuvuoden aikana Esculmedissa aloittavat kardiologi sekä urheilulääkäri. Suunnitteilla on laajentaa myös muihin erikoisaloihin ja ehkä myös työterveyteen. Acuten joustavuudesta Jokelainen antaakin pisteitä. 

– On helppoa, kun alusta lähtien on käytössä järjestelmä, jota on mahdollisuus muokata toiminnan kasvaessa ja tarpeiden muuttuessa. Niin terveyspalvelutoiminnan aloittamiseen kuin nyt laajentumiseenkin liittyy monenlaisia lupia ja muuta huomioitavaa tekniikan toimivuudesta lähtien, jolloin helpottaa, kun Acuten suhteen ei tarvitse jännittää.

Meille on tärkeää, että meidän potilaamme ovat tyytyväisiä. Silloin meidän järjestelmämme on toimittava moitteetta, jotta potilaan hoitoaika ei mene järjestelmäongelmien ratkaisemiseen.

Jokelaisella on luotto Acute-järjestelmään, eikä hän usko mitään isoja ongelmia tulevan vastaan. Hän toivoo Viteciltä toiminnan laajentamisen yhteydessä vastaavanlaista henkilökohtaista ohjeistusta kuin käyttöönoton yhteydessäkin sai. 

– Arvostan, kuinka Vitecin yhteyshenkilö auttoi meitä ihan kädestä pitäen, mihin mikäkin ruksi kuuluu laittaa. Me emme ole IT-ihmisiä, niin selkeät neuvot eri potilastilanteiden kirjaamiseen ovat tarpeen, jottei aika kulu ohjekirjojen läpikäyntiin. Ja onneksi sitä Viteciltä sai! 

Salamannopeaa toimintavarmuutta   

Esculmed vastaa tällä hetkellä myös turvapaikanhakijoiden terveyspalvelutarpeisiin. Jokelainen kertoo Acuten oman ajanvarausjärjestelmän olevan hyvä, mutta jos turvapaikanhakijalla ei ole pankkitunnuksia, ajan varaaminen pitää tehdä puhelimella. Acuteen pystyy kuitenkin moitteetta tekemään kirjauksia, vaikka potilaalla olisi vain väliaikainen henkilötunnus. 

Jokelainen kehuu Acuten nopeusvarmuutta. 

– Järjestelmä toimii salamannopeasti, eikä ikkunoita tarvitse alkaa sulkea päästäkseen siirtymään esimerkiksi kertomuksesta ylläpitoon tai johonkin muuhun paikkaan. Acute on kätevä ja toimiva, eikä kone ole kertaakaan mennyt jumiin. Meille on tärkeää, että potilaamme ovat tyytyväisiä. Silloin meidän järjestelmämme on toimittava moitteetta, ettei potilaan hoitoaikaa mene järjestelmäongelmien ratkaisemiseen, Jokelainen tarkentaa.